söndag 23 mars 2008

Kungahuset borde nia svenska folket.

En polare till mig ansåg att om jag nu skulle driva en blogg så borde jag även få med lite aktuell samhällskritik och ja, varför inte? Det finns ju så mycket att reta upp sig på. Så mycket galenskap. Så mycket enfald.
"Så många får, så lite tid" som den gamla kärlekskranka fårvaktaren tänkte.
Så många idioter, så trångt om utrymme på min hårddisk, säger jag.
Jag skulle behöva minst tio hårddiskar för att kunna beskriva det kollektiva vansinnet och enfalden som Sverige har plågats av under de senaste åren. De Dumma Människorna bryter ständigt ny mark, hela kompanier av dårar marscherar fram och lämnar efter sig en raserad välfärd och rykande, sterila åkrar av otrygghet och främlingsskap.
Istället för trygghet, arbeten och en fungerande sjukvård så har vi fått EU, islam, nynazism, försvagade fackföreningar och skattefinansierade tvättstugevärdar och vi ska vara tacksamma över detta!
Vi som har fräckheten att inte vara lika tacksamma som det förväntas av oss utmålas som bakåtsträvare.
Det Sverige som jag växte upp i finns inte längre, ja det gamla fina Folkhemssverige har t o m blivit ett skällsord. Folkhemsvisionen anses som ett utslag av svår inskränkthet, ja nästan rasistisk och ingen vågar protestera, ingen orkar.
Men jag har i alla fall min lilla blogg!
Här ska det jävlar i mig bråkas, kritiseras och gnällas och jag ska försöka att vara så politiskt inkorrekt som jag bara kan.
Jag tror jag börjar med det förbannade kungahuset som jag har retat mig på ända sedan jag var barn.

Läste för ett tag sedan i en tidning att det var någon som hade retat sig på att en journalist hade "duat" kungen under nobelmiddagen, eller om det var drottningen eller Victoria som någon hade haft den stora fräckheten att dua?
Skit samma! Vad jag vill ha sagt är detta: Varför ska man vara tvungen att tilltala någon ur kungahuset med "ni"? Vem är det egentligen som försörjer Kungen, drottningen och deras bortskämda ungar? Det är ju de som ska nia det svenska folket. Det är de som jävlar i mig ska bocka och niga underdånigt så fort de möter en vanlig svensk skattebetalare.
De borde fan i mig kräla i stoftet, visa tacksamhet och be om ursäkt för sin egen existens. De borde skämmas för att de symboliserar ett system och en släkt som tidigare stod för förtryck, krig och elände. Glöm aldrig alla unga och fattiga pojkar, bonndrängar m.m. som de tvingade ut i krig för att dö bara för att kunghusen skulle leka krig med varandra.
Glöm aldrig hur det svenska folket svalt och plågades under kungahusen och kyrkans makt.
Glöm aldrig alla de unga svenska män som tvångsdeporterades till olika krig och som sedan aldrig kom tillbaka.
Glöm aldrig att kungahusen historiskt var emot demokrati och alla människors lika värde.
Glöm aldrig att kungahuset och adeln åt sig smällfeta under samma tid som många svenskar levde i jordkulor och svalt ihjäl.
Det fanns inte en enda kungajävel, INTE EN ENDA KUNGAJÄVEL, som var emot detta system och som försökte ändra på det. De ansåg att det var rätt, de ansåg att de var av Gud satta till makten. De ansåg sig vara mer värda än andra människor - människor som då, liksom nu, försörjde dem.

Det finns många människor som jag respekterar och som verkligen förtjänar respekt från svenska folket. Jag niar gärna vetenskapsmän, människor som kämpar och gör något för mänskligheten osv. Om det krävs och om de mår bättre av det så niar jag även framstående företagare, innovatörer, uppfinnare m.m. vars slit och arbete skapar arbetstillfällen för många människor och som stärker sveriges ekonomiska positition i världen. Men jag vägrar att respektera och nia människor som bara ger ett infantilt och bortkommet intryck vars största merit är att de har blivit födda av rätt föräldrar.
Faktum är att ett biträde på Burger King är värd mer respekt än vilken kung som helst.
Jag fylls av större vördnad när jag stiger in på McDonalds eller Max och står öga mot öga med personalen än när jag står framför Slottet.

Idag ska vi vårda och respektera företrädarna för detta ålderdomliga system, dvs monarkin. Vissa anser att vi ska nia dem. Nej minsann! Jag kommer aldrig att vare sig nia eller respektera dem.
Jag spottar däremot inte på dem. Lika lite som det är någon merit att födas med rätt föräldrar, lika lite kan de rå för att de har blivit födda till dem de är.
Däremot så spottar jag på allt det som kungahusen symboliserar. Jag spottar på deras förfäder som faktiskt var ansvariga för sina handlingar. Dagens kungahus borde visa ödmjukhet och gottgöra sina förfäders brott. Botgöring helt enkelt. De borde lämna tillbaka allt som tillhör det svenska folket. Sina tillgångar på banken, lyxbostäderna, lyxbilarna m.m. Sälj skiten på exekutiv auktion och lägg pengarna på sjukvården, åldringsvården eller något där de verkligen gör nytta. Därefter borde de stå till både bostads- och arbetsmarknadens förfogande som alla andra svenskar.
Först då så skulle jag nog kunna respektera dem. Jag skulle inte nia dem, fan heller! Jag niar inte mina grannar eller mina jobbarpolare så varför skulle jag nia dem? Men som sagt, jag skulle respektera dem för deras handling. För första gången i sitt liv så hade Kungen gjort något som verkligen förtjänade respekt - Han hade lämnat tillbaka släktens stöldgods till de rättmätiga ägarna.

Så kom ihåg det nästa gång du möter Prinsessan Madde på stan med näsan uppe i luften och händerna fulla med kassar från Gucci och Prada. Ställ er framför henne med benen brett isär. Säg åt henne att ställa ned kassarna på marken och att torka bort den där skitförnäma minen hon har i ansiktet. Tala om för henne att det är DU och dina vänner som har betalat för den där skiten hon har i kassarna och att det är dags att visa ödmjukhet och säga tack för kaffet!
Tala om för henne att nu vill du jävlar i mig se en rejäl nigning och ett sött litet leende för omväxlings skull istället för den där sura minen hon jämt visar upp.

Om vi alla gjorde denna markering så kanske vi i framtiden slapp se de bortskämda kungabarnen svassa omkring på Stureplans innekrogar med kreditkort som är utställda på Svensk Skattebetalare.
Vi kanske skulle slippa se dem i TV varje jul när de kladdar med skattefinansierad bulldeg och öppnar julklappar vars värde de flesta andra av oss bara kan drömma om. Vi får nämligen betala för våra julklappar och under våra julgranar ligger inga Rolexklockor och Ferraris och skulle det mot förmodan göra det, ja då har vi själva betalat för dem. Oavsett om vi är grovdiskare eller direktörer så tillför vi samhället något, vi strävar på och gör vår plikt och framför allt: Vi betalar våra prylar, restaurangnotor, julklappar och räkningar för egna intjänade pengar.

Det om något är värt respekt och så här i högertider när det hetsas mot alla bidragstagare, från cancersjuka till permitterade människor, så borde det vara dags för Jättebebisen, förlåt, Fredrik Reinfeldt menade jag, att klämma åt de största bidragstagarna av alla: Kungafamiljen. Jättebebisen tjatar ju hela tiden om att "strama upp" alla bidrag, hur är det egentligen med apanaget? När ska det stramas upp?
När får vi se kungafamiljen uppe på AF, sökandes jobb som inte finns hos arbetsgivare som inte vill anställa dem?
Tänk om Kungen skulle få indragen sjukpenning för sin dyslexi av en försäkringsläkare? Detta är ju den verkligheten som drabbar det svenska folket idag som har långt värre åkommor. Kungen säger sig ju vara folkets kung. Dags att bevisa det i praktisk handling!

Minns ni det berömda talet, när Kungen upplyste det svenska folket om att de inte längre skulle förvänta sig att stekta sparvar skulle flyga in i munnen på dem.
När ska de stekta sparvarna, ja hela flockar av dem sluta att flyga in i käften på honom själv?

2 kommentarer:

ospray sa...

ja kära örebröare vad ska man säga
klockrent rockarn som vanligt =)))

Anonym sa...

Respekt till dig! :D