onsdag 26 mars 2008

Omvänd impotens.

Min ålder börjar göra sig påmind har jag märkt. Eller börjar förresten, det har hållit på i några år nu.
Först så blev jag tunnhårig, därefter så tröttnade jag på att lyssna på musik. Jag skriker ofta till ungdomarna på jobbet att de ska sänka volymen - Sänk för helvete! Är ni döva eller?
Precis vad gubbjävlarna brukade skrika till mig för inte alltför länge sedan.
Det är klent med återväxten på skallen som sagt, men det som inte finns på huvudet kompenseras på öronen. Jag måste raka dem en gång i veckan.
Men detta gör inte så mycket för det riktiga ålderstecknet, den sista spiken i kistan har inte slagits i ännu. Jag har fortfarande stånd varje morgon när jag vaknar. Morgonståndet visar inga tecken på att tacka för den tid som har varit.
Jag har alltid sagt att den dagen jag vaknar utan stånd, den dagen har jag blivit gammal och då tänker jag inte lämna sängen under resten av mitt liv.
Jag får även spontanstånd vid helt omotiverade situationer, som t ex när jag är på ICA Maxi och storhandlar, vaxar bilen eller står i kön till minuten.
Men det märkliga är att jag är inte längre kåt. Inte så ofta i alla fall, inte som när jag var tonåring och i tjugoårsåldern. Det var sällan jag fick till det med någon tjej men viljan fanns där i alla fall.
Idag har jag en flickvän och borde - i alla fall enligt mina gamla tonårsfantasier - få så mycket sex jag orkar men jag måste erkänna att det är sällan som jag tar initiativ till sex.
Men stånd, det får jag.
Någon märklig form av omvänd impotens - Jag får upp den men vill sällan ha sex. Annars brukar det ju vara tvärtom.

Sent igår kväll stod jag och lagade mat tillsammans med min flickvän i hennes kök. Är det något som jag - om möjligt - avskyr mer än att äta tillsammans med någon så är det att laga mat tillsammans.
Jag hade stånd.
-"Har du stånd nu igen! Du har ju bara snusk i skallen! Tänker du aldrig på något annat?"
Jodå, just då var jag inte ens medveten om att jag hade stånd. Jag var uttråkad. Jag stod och funderade ut en bra ursäkt för att kunna gå hem, eller kanske på hur balsaträ smakade. Eller något.

För några år sedan jobbade jag som chaufför och vissa dagar så körde jag omkring med konstant ståkuk. Det gick bra så länge jag satt i bilen. Desto besvärligare var det när jag blev tvungen att hoppa ut till lastutrymmet, hämta varorna, kartongerna eller vad det nu kunde vara och bära upp skiten till den väntande kunden - fortfarande med fullt stånd!
Jag stod utanför många dörrar och ringde på med ett stånd som inte gav med sig en tum. Ibland blev man inbjuden på kaffe och hade jag tid och kunden var trevlig så kunde jag inte tacka nej. Sedan så satt jag där i deras kök, ofta hos någon gammal pensionär och drack kaffe, käkade ostmackor, konverserade och drog vitsar - med en kuk som kändes som om den var gjuten i betong.
Undrar vad kunderna hade tänkt och vad de skulle ha sagt till sina vänner om de visste om det?
-"Idag bjöd jag in budet som kom med varorna, vi drack kaffe tillsammans, diskuterade Robinsson, analyserade kyrkovalet och gnällde över den regniga sommaren. Han hade stånd hela tiden."


5 kommentarer:

Judith sa...

Det är ju för herre jävlar slöseri!!!!
Stånd utan att vara kåt!
Jag som din flickvän hade ju blivit sur som fan om jag då inte fick nåt! Nä, det får du allt jobba på. Eller har hon accepterat det? Stackare säger jag då. Skulle inte jag fixa.

/Kramen

Gammal Hårdrockare sa...

Judith:

Nej då, ingen fara. Jag offrar mig. Det brukar bli kul när man väl har kommit igång.

Anonym sa...

Jag märker också av det där nu på "äldre" dar. Funtionen är det inga problem med, det är snarare engagemanget som tryter
När man var 20 hade man med glädje badat i glaskross och sedan rullat sej i salt om det var vad som krävdes för att få krypa på.
Nu för tiden så tar jag oftast hellre och slår upp en Whisky till och tittar på en gammal clintanfilm än blir svettig och kladdig i sängen.

Tragiskt egentligen men det är väl naturens gång antar jag.

/JW (Meduzaland)

Judith sa...

Ack ja, säger jag trött bara...
Slöseri med manligheten.
Vad är det som gör att lusten tryter då?
Jag fattar inte det. Har inte själv haft sex med en man på många år nu av flera anledningar men fan vad lust jag har ändå. Jag är inte heller pur ung längre. Hmmm. lite analys tack! Jag vill veta.

Mattias, för fan! sa...

Vaxar bilen? Trodde inte du gjorde sånt! =)