tisdag 18 mars 2008

Restaurangguide om du är utomlands - Lite goda råd.

Maten utomlands är värt att nämnas i min blogg.
Det här med mat och restaurangbesök kan bli lite besvärligt när man är på resande fot men som tur är så finns det folk på nätet som kan ge er lite goda råd!
Huvudregeln är att undvika den inhemska maten. Förutom att den brukar smaka vidrigt, bestå av märkliga maträtter tillverkade av ännu märkligare djur (färgranna fiskar, sjögurkor, inälvor, allehanda exotiska fåglar m.m.) och vara kryddat till vansinne så kan den ge dig en ränndreta som inte är av denna värld. Tänk svensk kvinna, kort kjol, högklackade skor, första kvällen ute i tropisk värme och ränndreta nerför benen efter ett restaurangbesök som inte blev så trevligt som hon trodde. Alla taxibilar är upptagna. Inte roligt och sådant händer varje dag vid semesterorter och storstäder runt om i världen. Hade dessa kvinnor följt mina råd så hade de sluppit att råka ut för detta.

Hade den svenska mannen bjudit den där undersköna svarta kvinnan han nyss har mött på "Pan-pizza Planet" så kanske kvällen hade slutat med hårdporr. Istället vill han prompt uppleva det inhemska och exotiska köket och bjuder henne på en pittoresk restaurang där de serverar äkta sumpål på Kenyanskt vis.
På väg tillbaka till hotellet är mannen glad över att han lyckades tvinga ned något som i smak och konsistens påminde om vanvettigt kryddad tvättsvamp kokat i späck. Han är glad över att kvinnan inte märkte hur han grimaserade av äckel och han är ännu gladare över att det verkar som om det kommer att bli pälskrage ikväll.

Kvinnan är imponerad av mannens tjocka plånbok och börjar bli upphetsad, hon har hört att alla långa och stiliga skandinaver är både rika och välutrustade. Hon blir mindre imponerad av att mannen knappt hinner låsa upp dörren till hotellrummet förrän han lägger av skitarnas atombomb. Rakt i nya fina kostymbyxorna. När mannen sitter på toaletten och skiter tarmarna ur led och spyr rakt ned i sina redan smutsiga byxor så är han medveten om två saker, för det första: Det blir inga akrobatiska övningar i sängen med den vackra svarta kvinnan denna kvällen, så mycket är säkert. Inte några andra kvällar heller. Han misstänker att han inte gjorde ett så gott första intryck trots allt.
För det andra: Förmodligen - ja han är nästan helt säker - så kommer han att få tillbringa resten av semesterna på toaletten. Det liksom känns så.

Därför ska man alltid åka till storstäder där man vet att alla kända snabbmatsrestauranger finns. Då kan man vara rätt så säker på att man slipper bli sjuk och det bästa av allt: Den läckra snabbmaten får du som bonus! Pan-pizza, hamburgare, friterad kyckling, grillade revbensspjäll m.m. är precis lika smaskigt oavsett vilken storstad du besöker, bara du besöker de stora kända snabbmatskedjorna. Trevlig resa!
Här är några länkar till kända och bra snabbmatskedjor som finns i de flesta storstäder runt om i världen. Alla rekommenderas varmt!
Tack USA för den härliga maten! Utan er hade livet varit trist.

1 kommentar:

Morgan le Fay sa...

Herregud, vad glad jag är att jag stack från Värmland...