lördag 29 mars 2008

Spännande namn på restauranger...

Jag har alltid undrat varför alla restaurang- och barägare alltid väljer så tråkiga namn på sina etablissemang, jag menar, de äger ju stället och har världens chans att hitta på och döpa stället till något häftigt som folk lägger på minnet.
Ofta har de tråkiga namn som t ex "Hörnet", "Danspalatset", "Mias restaurang" och"Mackerian". Oj så fantasifullt! Det har vi väl aldrig hört förut? Ungefär som alla dessa frisörer som fortfarande döper sina studios till "Klippoteket".


Varför inte döpa sin bar eller restaurang till "Dyngrake Kents Lunch- och bar"? Loggan skulle kunna vara en berusad bartender med en flaska i näven och en massa solar, stjärnor och planeter rusande runt skallen.
Eller varför inte "Kåte Bengts helgnöje"? Här skulle loggan kunna bestå av ägaren som står på ett dansgolv med fullt uppslaget segel i brallorna, en grogg i näven och ett äkta "fula-gubbensmil" som klyver ansiktet.
"Grinige Kjells vägkrog" är också ett förslag. Loggan skulle kunna bestå av en surmulen kock som står och steker ägg och potatis för femtioelfte gången.
Ja, möjligheterna är oändliga. Enbart fantasin sätter gränsen.

Jag är helt övertygad om att dessa namn skulle dra en hel del gäster, om inte annat än av ren nyfikenhet.

1 kommentar:

Gutegirl sa...

Den här kanske?
"Kerstins Köttgrotta" med specialtén Lammkött.