måndag 10 mars 2008

Dagens ungar - Klenare och skörare än förr?

Tydligen så är dagens ungar antingen fullständigt handikappade eller ovanligt klena och sköra. Alternativt bortskämda, ni får avgöra. De kan inte ta sig någonstans längre för egen maskin, de ska skjutsas till fotbollsträningar, ha busspengar om de ska till kompisen trots att han bara bor en km bort osv.Ska de vid något sällsynt tillfälle cykla så är det cykelhjälm på, de kan ju slå sig gubevars!Naturligtvis får de inte utsättas för rök, buller, solljus och elaka lärare. Elak lärare är en person som ställer krav och kan höja rösten några oktaver när deras lilla ängel kallar lärarinnan för hora för tredje gången.

Egentligen så är det märkligt att vi sextio- och sjuttiotalister överhuvudtaget överlevde vår barndom. Våra mödrar rökte i bilarna, cykelhjälmar visste vi inte vad det var, vi ramlade ned från träd, slogs så tänderna flög, drack vatten ur diken och våra lärarinnor drog oss i öronen så fort vi inte höll käft under lektionerna. Skulle vi någonstans så fick vi cykla eller gå. Det var inte mer med det.

Idag ska ungarna matas hela tiden. Är de med modern till snabbköpet så plockar hon gladeligen matvaror och trycker i käften på ungen - innan hon har gått genom kassorna och betalat. Det lilla känsliga livet kan ju få blodsockerfall och det vore ju en fullständig katastrof. Vi fick alltid lära oss att man betalar ALLTID för en vara innan man konsumerar den. Vi fick käka i skolan och när morsan kom hem från jobbet så var det kvällsmat. Blev man hungrig innan hon kom hem så fick man breda sig några mackor. På lördag fick man följa med till affären och välja lördagsgodis. Man fick inte äta det förräns till kvällen framför TV:n. Vi dog inte av svält.

Tydligen så har vissa av dessa ungar problem med benen. Trots att de är stora och har lärt sig att gå för länge sedan så finns det vissa föräldrar som envisas med att dra omkring dem i kundvagnen.
-"Det är för att lättare hålla ordning på dem!"
Är ett vanligt argument.Jaha, stjäl de?Är de galna?Har de rabies?Våra föräldrar släpade inte omkring på oss, vi vägrade sitta i någon vagn efter att vi hade lärt oss att gå. Det hade varit en stor skam. Tänk om någon kompis såg oss!

Inte nog med att ungjävlarna idag är ouppfostrade och bortskämda, de är även fulare än förr. Vad beror det på? Är det genbanken som har blivit sämre eller vad?Man hinner ju knappt gå utanför dörren förräns man stöter på en retarderad och dreglande jävel med rött krulligt hår, utstående öron och en glappande käft som hela tiden skriker: "MERA LÄSK!" JAG SKA HA!" "JAG VILL HA!" osv och nog fan så kommer det någon förälder springande som genast uppfyller skitungens alla önskemål. Är det bara jag som grips av en våldsam lust att avliva kräken på plats?

Nej, ni trampar ju omkring som katter kring het gröt allihopa. Både ni och jag känner ju till lösningen med bråkiga ungar som springer omkring och river ned hela affären, stjäl lösgodis, bläddrar i porrtidningar och sparkar pensionärer på smalbenen.Ni ska naturligtvis kloroformera dem och låsa in dem i skuffen på bilen medans ni handlar. Ni vet att det funkar. Ni vet att det är den bästa metoden och jag vet att ni leker med tanken varje gång ni är och handlar. Eller hur?

1 kommentar:

Jultomten sa...

Måste hålla med om det du skriver. Vill även påpeka att allt skit med cykelhjälmar är patetiskt att se. Jga kan förstå om man vill att barnen ska ha hjälm på sig men vafan hur många gånger har man inte ramlat eller gjort fel och känt smärta? Man lär sig av misstagen.

Nuförtiden ska vi leva i någon typ av vadderad bubbla där man inte kan göra sig illa eller lära sig av misstagen. Kan man inte cykla utan cykelhjälm så sk aman lämna cykeln hemma och börja gå!! När blir det lag på knäskydd och hjälm för dom som promenerar?

Bara en massa daltande hit och dit och ungarna lär sig inget. Skolan är som en soptipp där man kan häva ur sig vad som helst utan att det blir några större konsekvenser.

Att dagens killar mer ser ut som tjejer är ytterligare ett tecken på att något är jävligt fel i vårat samhälle.

Det är nästan man önskar att skiten gick under för jag tycker inte att vi förtjänar att leva på denna jord. Låt djuren få ta över detta paradis. Vi s.k normala blir snart en minoritet där gamla värderingar inte betyder ett skit.

Ja det var lite galla från mig! Tack för en bra blogg och för all bra musik 70-80talet gav oss! Dagens musik är knappt värd att nämnas!!

Kör hårt!!!