måndag 24 mars 2008

Våld hjälper...

Våld hjälper, det fick jag nyss det yttersta beviset på. Jag har min tvättkväll just nu och springer med jämna mellanrum ned till tvättstugan. Nyss så hade den förbannade luckan till tvättmaskinen bestämt sig för att jävlas med mig, den vägrade nämligen att öppna sig. Jag tryckte på varenda knapp och drog i luckan tills den bågnade men inget hände. Blev förbannad och gav den jävla maskinen en spark så den nästan hoppade ur sina fästen. Vips så gled luckan upp.

Det är inte första gången som stryk hjälper mot döda ting. Min DVD krånglade med jämna mellanrum, den ändrade språk, vägrade att lyda kommandon m.m. När den bestämde sig för att dubba Terminator 2 till tyska så fick jag nog, jag skickade på den idioten en jävla smäll och vips, det blixtrade till lite och efter det så har den funkat perfekt.
Min gamla dator med tillhörande tjock skärm gillade att hänga sig och allmänt jävlas, speciellt när jag skulle till att spara ned en lång text som jag hade suttit och skrivit på i flera timmar. Då kunde den nypa ihop totalt, allt frös ihop och det gick inte ens att stänga av fanskapet. Blev heligt förbannad och fler än en gång så drog jag knytnäven rätt i bildskärmen.
Förutom att jag fick jävligt ont så hickade datorn till och sedan så släppte förbannelsen.

För många år sedan fick jag för mig att cykla till Göteborg. Efter tre mil av konstant motvind så rann sinnet över på mig. Jag stannade, sparkade ned cykeljäveln i diket och stod och hoppade på den i rent ursinne. Efter en stund förstod jag vad jag höll på med och bestämde mig för att cykla hem igen. Då hade vinden mojnat och glad i hågen kunde jag senare cykla över älvsborgsbron och in i stan.
Jag har dammat hammare i brödrostar som har vägrat att släppa ifrån sig brödskivor med gott resultat, gamla kasstettbandspelare som har börjat krångla och svaja har blivit som nya efter att jag har dunkat dem i väggen några gånger och TV-apparater har slutat att flimra efter några välriktade vänsterkrokar.

De enda som inte verkar ändra beteende efter ett rejält kok stryk är strejkande bilar. Jag och mitt ex hade en gammal Volvo en gång som konstant vägrade att starta oavsett hur många gånger jag pucklade på den. Behöver jag tala om att jag aldrig mer kommer att äga någon Volvo?

3 kommentarer:

Judith sa...

*ASG* Åh, fy fan vad jag har garvat. Du e la go!
Jag lärde mig för länge sedan detta:
"Om det inte går med våld, använd mer våld!"
Och det funkar faktiskt rätt bra för mig med. Jävligt bra sätt att få ur sig ilskan och frustrationerna.

Tack för Alannah Myles tipset! :)

Anonym sa...

Gött att du har börjat blogga GH. Har följt dig på flashback en hel del och det är kul att man nu har alla texterna samlade här. :D

Judith sa...

Åh, blir generad ju. Har du?
Men en liten slamkrypare då alltså! ;)
Gör inget. Glad du är där nu.
Må gott