tisdag 1 april 2008

Alla dessa "ungmammaklyschor".

Jag blir så trött. Märker inte mödrarna själva vad korkade de låter ibland? Jag vet inte hur många gånger jag har träffat nyblivna morsor, både IRL men inte minst på nätet, som prompt ska tjata om sin unge, visa kort på underverket och hävda att just hennes unge, den är minsann jätte-jätteintelligent, finast i hela världen och gud så lättskött! Inte alls som Gummi-Brittas lille Stefan som jämt gapar och skriker och som säkert kommer att sluta på Österåker, Karsuddens slutna eller Sidsjön.Sedan kommer det klassiska
-"Vill du hålla honom/henne?"
Varför skulle jag vilja det?
Fattar inte dessa unga mammor att vi skiter i deras ungar? För oss som inte är inblandade i faderskapet på något vis (vilket Gud förbjude!) så ser alla ungar likadana ut och vi vet att alla mödrar känner detta för just sin unge - att det är en nedärvd instinkt. Naturen VILL att mödrarna ska se just sin unge som något unikt som är finare än alla andra ungar.Varför fattar inte mödrarna att vi andra inte har denna instinkt för just deras fula unge?
Försvinner förmågan till objektivitet så fort man klämmer fram en unge?

Många, inte minst bloggare, lägger ut bilder på sina ungar. Jaha? Det var ju intressant... För modern själv. Vi andra bryr oss inte ett dugg. Ännu en unge bland alla andra som inte är märkvärdigare än någon annan unge.

Likadant är det med deras män som de har ungen tillsammans med. Han är världens bästa och guuuud vad omtänksam han är. Vilken fin kille! Snygg är han också och inte är han glad i spriten heller!
Vi som känner honom vet att han tidigare kanske var en jävel på att hinka brännvin rent och hade en förkärlek för billiga fruntimmer ute i förorten som aldrig kunde säga nej efter att han hade fyllt dem med sprit. Vi vet att han har gått fram som en slåttermaskin bland stans white trashluder och fler än en gång så har vi fått vittna till hans fördel när det har gällt div våldtäktsanklagelser och faderskapsmål. Och så har vi ju då den där långsemestern han var iväg på förra året, hur var det egentligen med den? Var det inte som så att han fick göra tre månader för grov rattfylla och smitning från olycksplatsen?
Men upplyser man lilla nyblivna modern om detta, då ljuger man! Så jävla blinda är de. Talar man om att om femton år så kommer deras man att vara fet och flintskallig och i fyllan och villan stöta på sin nyblivna tonårsdotters kompisar, ja då blir det ett jävla liv trots att detta händer så gott som i varenda medelålders familj. Varje helg. År efter år.
Men det är med deras nyblivna man som med deras unge, naturligtvis är han ett undantag!

Mammor: Ni är inga unikum. Det är inget konstigt i att ni har blivit mödrar för det är naturens gång och vilja. ERA UNGAR ÄR INTE VARE SIG SÄMRE ELLER BÄTTRE ÄN ANDRA UNGAR. Ni är glada och stolta över era barn och det ska ni vara men vi andra, vi bryr oss inte för det är inte våra ungar. Era män är inte bättre än andra män för det kanske är våra gamla polare och vi vet saker om dem som inte ni vet. Vi vet vad han har gjort och vi vet hur han kommer att bli för vi har kanske redan kommit dit.

6 kommentarer:

Anna sa...

Bodde du i Lycksele så förstår jag att du har svårt för Norrland.. Finns inte så mycket att titta på där ;) Knappt ett hockeylag ens en gång ju!

Tacka vet jag kuststäderna! :)

Gutegirl sa...

KLockrent, GH! Fast jag tycker äldre mammor kan vara värre, de blir helt tokiga när de får sin bebis.

Gutegirl sa...

Nää, jag tänker fan inte byta! Skiten ska funka! *envis*

Anna sa...

Sveg, Vilhelmina och Lycksele = riktiga norrland? Nej, du. Vi riktiga norrlänningar tycker knappt att dom städerna räknas ju! Boden, Östersund, Kittelfjäll, Överkalix - DET är norrland! ;)

Anonym sa...

Kunde inte skrivit det bättre själv - faktiskt ett fenomen som stört mig länge.
Dessutom dessa ammande kvinnor som extra offentligt måste skylta med sin unge hängandes i sina uppblåsta taxöron..

Anonym sa...

Kunde inte skrivit det bättre själv - faktiskt ett fenomen som stört mig länge.
Dessutom dessa ammande kvinnor som extra offentligt måste skylta med sin unge hängandes i sina uppblåsta taxöron.. Inget fel med ammning, men lär i det offentliga avseendet i 80% av fallen ske endast i syfte att visa upp sitt barn.