tisdag 1 april 2008

Familjeliv - Roliga debatter och konflikter - Del 2.

Har blivit bannad två gånger från siten Familjeliv så några fler chanser får jag nog inte dessvärre. Men jag gjorde en sökning på mig själv igen (Etta med kokvrå) och fann en hel del guldkorn som jag har glömt bort.
Fan vad kul jag hade! I denna tråden så retade jag upp en liten moder som skulle ha kalas för sin ettåring. En liten kort sammanfattning:
Signaturen "Mamma me tre" ville ha lite tips på vilken tårta hon skulle servera på en födelsedagsfest som hon skulle ha för sin dotter som skulle fylla ett år. Hon skrev:
-"Min "bebis" fyller 1 år på tisdag och det ska ju givetvis firas med tårta! jag vill göra en lite speciell tårta, någon som har ideer eller bilder på någon fin tårta?"

Oh, så gullenuttigt då! Naturligtvis var jag tvungen att rycka in och skriva ett trevligt svar. Gammal Hårdrockare är alltid redo att hjälpa till och komma med råd när det tryter.
-"Spelar ingen roll vad du bjuder henne på, hon är ju bara ett år och knappt medveten om sin egen existens. Finns alltså ingen idé med att lägga ned någon möda ännu. Du skulle lika gärna kunna bjuda henne på inkokt ål med vaniljsås. Reaktionen blir likadan. Hon märker ingen skillnad. Bättre att vänta tills hon blir äldre med att kosta på henne något. Nu behöver hon bara föda, värme och mänsklig kontakt istället för tårtor och krystade tillställningar som bara är slöseri med både din och dina vänners tid."

Naturligtvis blev det en massa magsura kommentarer. Jag återger inte alla men "Mamma me tre" svarade:
-"Ditt svar behövde jag inte! I våran familj har vi tårta oavsett om vi fyller 1 eller 30!"
Ha! Ha! Nu började det bli lite fart på tråden. Jag fortsatte:
-"Ja, nu tillhör jag inte sorten som går på fest hos en ettåring, förstår inte vad vare sig jag eller ettåringen skulle ha för behållning av det?
Faktum kvarstår: En ettåring är knappt medveten om sin egen existens och därför är det fullkomligt meningslöst att lägga ned sig på något. Det blir som att servera en dillkvist till kattmaten."

"Mamma me tre" eldade upp sig.
-"Och det kan ju vara trevligt för gästerna om inte annat att man engagerar sig!!!"
Jag svarade:
-"Ha fest för dom då! Och bjud i så fall gärna på något annat än tårta. De flesta vuxna människor föredrar en helt annan sorts fest om du förstår vad jag menar?"
Någon som kallade sig Neemi lade sig i diskussionen.
-"Har hon skrivit att hon undrar vilken tårta som barn uppskattar mest? Nej. Hon bad om tips på tårta som hon kunde bjuda gästerna på. Man kan ju knappast bjuda på barnmatspureer , om d e va barnet gillar bäst. Jag förstår inte riktigt varför du engagerar dig i frågan då om du inte har några konkreta råd?"

Nu låg jag över tangentbordet och skrek av skratt. Folk tog allt jag skrev på fullaste allvar. Jag svarade:
-"NEJ! Hon skrev tydligt i sin trådstart: Min "bebis" fyller 1 år på tisdag och det ska ju givetvis firas med tårta! jag vill göra en lite speciell tårta, någon som har ideer eller bilder på någon fin tårta? Här stod inget om några vänner.
Sedan kan man ju fråga sig hur mycket en fest för en ettåring rockar? Blir nog tämmeligen torrlagt så att säga. Det lär bli svårt att ragga folk till den festen.
Fan, jag ger goda råd, tar av min dyrbara tid och engagerar mig i en medlems problem och så får jag bara skit! Vad liknar det?"

"Mamma me tre" hoppade in i diskussionen igen:
-"En katt skulle kanske visst föredra en dillkvist på maten... Ser ju trevligare ut! vad det låter på dig så verkar du tro att en 1-åring inte fattar nåt! Men där har du fel.. Väldigt FEL, min dotter fattar mycket-vägrar äta barnmat men ääälskar hemmagjord mat tex... Hon uppskattar absolut ett barnkalas med lite kompisar, ballonger, äta lite tårta och få paket och vara medelpunkt! Du har inga barn va??? misstänker det ...."

Det var bara för mycket, jag grät av skratt och lade in en ny kommentar:
-"Jag har en dotter och jag vet mycket väl att en ettåring knappast är medveten om sin egen existens. Däremot kinkar de, ibland vill de inte äta en viss sorts mat osv. Att de däremot skulle vara medvetna om vad det är för tårta, att de överhuvudtaget begriper att de fyller år är rent nys. Vid ett år har de lärt sig att känna igen vissa smaker, dofter, ljud osv. Det är det enda. Tidens gång känner de överhuvudtaget inte till."

Ja, och sedan fortsatte det. Orkar inte lägga ut hela diskussionen men här är länken till tråden:http://www.flashback.info/leave.php?u=http://www.familjeliv.se/Forum-5-72/m24191923-1.html

Här har vi en annan rolig tråd om Familjeliv och mitt stökande där. Mycket underhållande!

8 kommentarer:

Gutegirl sa...

Det är lite tomt på FL utan dig faktiskt. Synd att de har så attans lågt i tak ibland.

Anonym sa...

Är humor utan finess fortfarande humor. Nej. Jag tycker att du har lite roliga idéer och bloggämnen som du skriver om, men du skriver ju så satans tråkigt så det tappar ju sitt syfte, vilket jag antar är att vara rolig inför någon annan utöver dig själv?

Miss Emelie sa...

haha, garvar ihjäl mig!!! lägger till dig som en av mina favvisar!! Alltid skojjig läsning!

Anonym sa...

Jaru, din gamle hårdrunkare.
Jag kan hålla med om att familjeliv är ett av forumvärldens mest skitnödiga ställen (tillsammans med AB's kultursida). Men det jag mest undrar över är hur jävla mycket fritid du har egentligen som hinner skriva inlägg på snart sagt vartenda forum som finns.

JW

Mona sa...

Nu skrattar jag så jag dregglar. Wow, är det alltså så man slår ihjäl tråkig tid på. Jag som helt seriöst alltid känt mig toknöjd efter att seriöst provocerat i diverse könet-sitter-i-hjärnan-debatter på andra föräldrasiter. mend et tar ju tid och energi på riktigt, men det här var ju bara roligt.

Anonym sa...

Haha... Här är en till som iderligen bannas från FL. Vad sjutton gör man när man bara inte KAN hålla käften.
Är det på FL som hela Sveriges batiktanter håller till??? Det verkar så.

Fröken Sverige sa...

Jag är bannad på 6 månader..är det långt eller kort, enligt FL-standard, tro?

:D

/FS

Anonym sa...

Forumet är helt klart det mest korkade som någonsin sett dagens ljus.

Jag startade tråden "Svenska kvinnor".

Blev först förvånad över att det kunde komma så korkade svar, men insåg ganska snabbt att detta forumet är något speciellt.

Vill man skratta byxorna av sig så är ett besök att rekommendera.