tisdag 13 maj 2008

Porrsurfning i klädgarderob.

När jag var sjutton år så fick jag faktiskt min första novell publicerad. Det var en porrnovell.
Herrtidningarna på den tiden hade de avdelningar där folk kunde skriva om sina egna sexäventyr. ”Läsarnas egna sexbrev.” Någon som minns?
Själv hade jag vid denna tid aldrig hållit en flicka i handen men min fantasi var det inget fel på. Det var inte så svårt att skriva dessa noveller och jag lärde mig att det gick att skriva efter en ”mall” som jag hade i huvudet. Utifrån denna mall så kunde man variera sig i det oändliga utan att upprepa sig nämnvärt. Antingen var min grundberättelse "ung kille möter mogen kvinna och får en sexlektion" (gissa om det var något jag själv drömde om!) eller också var det "medelålders man blir förförd av ung kvinna i artonårsåldern". Nej, jag drömmer inte om det idag!
Eller… Jo, lite kanske.

Hur som helst, det där tröttnade jag snart på men för några år sedan så återupptog jag mitt skrivande. Jag ville testa om jag fortfarande kunde helt enkelt. Min dåvarande sambo tyckte att det var både idiotiskt och kvinnoförnedrande, feminist som hon var. Hon tyckte att jag borde inrikta mig på något annat vilket jag också gjorde till en början.

Jag hade skrev en novell på över fyrtiotusen tecken om en ung kvinna i tjugofemårsåldern vid namn Kicki som tröttnade på sitt meningslösa arbete som köksbiträde på lasarettet och som började studera företagsekonomi på universitet. Nu hade i och för sig inte Kicki någon kompetens eller ens intresse för det ämne hon valde. Kicki såg universitetet som vilken arbetsplats som helst. Bara man passade tiderna, tvättade sig om händerna, bar glasögon och talade vårdat utan svordomar så klarade man sig och fick sedan jättefina och märkvärdiga jobb.
Hon kom in ändå pga någon märklig regel som gällde för alla tjugofemåringar som hade över fyra års arbetslivserfarenhet och som hade papper på att de var något sånär läskunniga.
Allt började bra, hon gick in för studierna hårt men dessvärre så fick hon via studentföreningens alla fester även smak för alkohol och snart var hennes törst efter sprit större än hennes kunskapstörst. Det var helt enkelt inte lika kul att läsa om företagsfusioner och aktiebolag (vad nu det var för något?) när man lika gärna kunde sitta på Kåren och hälla i sig öl och vin tillsammans med andra slappskallar som såg universitetet som en trygg värld som skyddade dem från allt vad trista arbeten hette.
Matematiken var hemsk. Så fort lilla Kicki slog upp boken så tornade obegripliga matematiska formler och sifferkombinationer upp sig. Hon förväntades lösa problem som hon inte ens förstod frågorna på. När någon lärare försökte förklara för henne så blev det ännu mer obegripligt, svårighetsgraden var på rent astronomisk nivå. Matematik C hette kursen och vad Kicki mindes så hade hon inte ens fått något grepp om den grundläggande mängdläran i lågstadiet. Vilken tur att CSN betalade ut pengar med jämna mellanrum så att hon åtminstone kunde köpa sprit och ha kul med sina nya kurskamrater! Varför överhuvudtaget försöka begripa något så meningslöst som en matematik där de av någon mystisk anledning blandade in både bokstäver och något som såg ut som kompasser och orienteringskartor? Då kändes det mycket mer meningsfullt att ränna på diverse "insparkar" och fester på Kåren och allt vad det nu hette.
Dessvärre för Kicki men till större lycka för resten av universitetets manliga deltagare så tålde hon inte spriten så bra.
Kicki blev en smula opasslig. Kicki ville ha sex.
Mycket och ofta.
Med vem som helst.
Alla.
Kicki blev universitetets populäraste tjej. Efter bara halva terminen så hade hon lagt upp sig för hela sin studentkorridor och halva lärarkåren inklusive ett par vaktmästare och en kille från ett vaktbolag som kom dit en natt för att avstyra ett slagsmål mellan två kärlekskranka studenter utanför Kickis dörr.

Novellen började leva sitt eget liv.

Ryktet om alkoholens inverkan på Kickis sinnelag spred sig och varje kväll så dök det upp nya karlar utanför hennes dörr som ville bjuda på sprit. Hon häpnade över männens frikostighet och givmilda sinnelag och bjöd naturligtvis in dem direkt.
Sådär höll det på. Jag beskrev det ena samlaget mer ingående efter det andra och utan att det hade varit min mening så utvecklades det hela mer och mer till en ren porrnovell.

När jag var färdig så visade jag min novell för min sambo och hon blev rasande. Hon ansåg att novellen var ytterst kvinnoförnedrande och förutom att jag utmålade hela kvinnosläktet som korkade våp som inget hellre ville än att dricka sprit och ligga med karlar så beskrev jag universitetsvärlden och alla studenter på ett oerhört föraktfullt sätt. Sambon hade själv slängt bort flera år på något universitet i Karlstad så för henne var det extra känsligt. Jag skickade i alla fall iväg novellen till ett förlag och fick naturligtvis avslag.
"Vi förstår inte riktigt vad du vill ha sagt med denna novell? Budskapet är en smula otydligt och vi tror inte att den passar vår läsekrets. Var snäll och besvära oss inte mer med dylika alster. Den passar bättre i herrpressen!"
Ja! Varför inte?

Jag skickade iväg den till en större herrtidning och det blev napp med en gång! En vecka senare damp det ned ett kuvert med ett utbetalningskort. Det var även bifogat ett personligt brev där de informerade mig om att de gärna tog emot fler noveller i samma stil. Naturligtvis utgick arvode efter gängse praxis.
Jag satte igång med att skriva som en galning. Nu kanske jag kunde få in lite pengar på ett smidigt och enkelt sätt utan någon form av kroppslig ansträngning. Det var på tiden!

Mitt problem är att jag har en smula livlig fantasi, lite för livlig. När jag tidigare försökte skriva en någorlunda "seriös" novell så skenade den iväg och urartade i rena porren. Nu blev det tvärtom, jag försökte skriva en ren och enkel porrnovell men efter en stund så grenade den ut sig i diverse sidoberättelser och liknande. Det tillkom hela tiden nya personer i handlingen. Folk ramlade in i berättelsen från höger och vänster, människor fick helt plötsligt egenskaper som jag inte hade planerat.
Det blev fylla och slagsmål. Johnny blåste positivt i en nykterhetskontroll, folk blev uppsagda från sina arbeten på bruket och Börje från Mariestad beslöt sig för att börja på Komvux. Anna var tvungen att genomföra sin konfirmation trots svår ränndreta, Johnny fick två månader för grov rattfylla och mitt i alltihopa så tog Lasse och Kristina ut lysning hos prästen.
Istället för en renodlad porrnovell så höll det på att utveckla sig till en fånig släktkrönika som inte ens var underhållande. En porrnovell ska vara upphetsande, den ska ge finniga tonårspojkar och gubbsjuka femtioåringar tung andhämtning och ståkuk. Den här skiten skulle inte ens få någon att gäspa. Skräp! Bara att börja om från början.

Vid denna tid hade jag inrett en klädgarderob till mitt egna lilla krypin. Som ett hobbyrum i miniformat. Där kunde jag få vara ifred. Där kunde jag sitta vid min dator och ägna mig åt mig själv.
Jag är en man som totalt saknar integritet, är mycket frispråkig och kan avslöja det mesta om mig själv, både i skrift och under lunchrasterna på mitt jobb. Däremot så har jag ett stort behov av att få vara ensam och det där behovet har växt ju äldre jag har blivit. Därför bor jag idag helt ensam och har inga planer på att flytta ihop med någon mer kvinna i mitt liv.
Hur som helst så hittade jag på en ny karaktär. Jag gav liv åt en medelålders man vid namn Sten som skulle åka ut till kusten och titta till sin sommarstuga innan höststormarna drog in över landet.

”...När Sten väl var framme så upptäckte han att stugan var ockuperad av ett par unga tonårstjejer som enligt egen utsago inte hade någonstans att bo. De var på rymmen från något ungdomshem. Sten har alltid varit en hygglig prick så naturligtvis fick de bo kvar, han stack t o m in till affären och handlade lite mat åt dem. Att han även hade råkat slinka in på Systembolaget och köpt ett par sjuttiofemmor Smirnoff var överhuvudtaget inte något som han hade planerat och när han sedan bjöd dem så kunde man ju inte säga annat än att han var en sjusärdeles trevlig och frikostig kille med tanke på hur dyr spriten hade blivit. Att flickorna blev lite varma av spriten och var tvungna att klä av sig en smula kunde ju inte han rå för. Att flickornas oblyga beteende gav honom ett rejält stånd tydde ju bara på att han hade potensen kvar trots att han hade fyllt femtio år för ett tag sedan så vad hade han att skämmas för? Stens griniga fru hade ju inte uppfyllt sina äktenskapliga plikter på flera år så...”

Dörren flög upp. Det var min sambo.
– ”Du har väl inte glömt att Marie och Pernilla kommer hit ikväll? Du får sitta här eller i vardagsrummet. Jag vill inte veta av några dumheter från dig ikväll!"
Marie och Pernilla var min sambos väninnor. De brukade träffas en gång i månaden och dricka vinblask och peta i någon löjlig pastasallad. Ibland drack de fjantiga martinidrinkar och käkade tacos, några jävla chips med pepprad köttfärs.
-”Jag tänker sitta här och skriva. Du kan vara lugn!”
Förra gången de hade varit här och hälsat på så hade jag blivit full och suttit och pladdrat hela kvällen. De andra hade inte fått en syl i vädret. Det som skulle ha blivit en trevlig tjejkväll hade istället blivit min lilla enmansshow.
Till slut hade jag blivit så full så att jag var tvungen att gå och lägga mig.
-”Nu måste jag nog dra mig tillbaka!”
Sade jag, rasade ihop och somnade under köksbordet.
Det skulle inte upprepas, det lovade jag min sambo. Sedan slog hon igen dörren och jag kunde fortsätta att skriva på min novell.

”... Sten tyckte att han gott kunde få unna sig en kväll med de här trevliga flickorna som sällskap. Men det var väldans vad de drack utav spriten, bäst att hälla upp mer till dem. Rikligt. Ända upp till kanten av glaset! Efter en stund så tog flickorna av sig ännu mer av sina kläder, nu hade de bara tunna små rosa trosor på sig, de små sötnosarna. Sten hällde upp ännu mer sprit till dem och föreslog att de skulle sätta sig på sängen istället. Mycket bekvämare! Sten satt med ena näven inkörd i sin byxficka och fingrade lite lätt på kuken. Så här upphetsad hade han inte varit sedan han tog studenten och fingerpullade Britta inne på Stadshotellets toalett mitt under studentbalen. Den gången hade han varit så till den milda grad het på gröten så när Britta drog av sig trosorna och skulle till att lyfta upp balklänningen så hade han aldrig hunnit komma in i henne. Sten sköt av skottet rakt in i alla plisseringar, veck och broderier på Brittas hyrda balklänning...”

-"Sköt av skottet..."
Mumlade jag för mig själv. Ibland händer det att jag lever mig in i det jag själv skriver, ofta så kommer jag på mig med att sitta och mumla dialoger och textstycken som jag precis har skrivit.
Jag noterade att min sambos vänner hade kommit. De satt där ute vid köksbordet och drack vin och knaprade på fesljumma chips med pepprad köttfärs. Enbart den tunna väggen skiljde oss åt och jag hörde allt vad de sade. Ytligt fruntimmersbabbel för hela slanten.-
"Och då sa jag... Kackel! Kackel! ...Men inte kan du ha ljusblått till svart... Kackel! Kackel!"
Det var svårt att koncentrera sig med det där oväsendet i bakgrunden.
I skrivbordslådan hade jag en flaska vodka som jag började dricka ur så smått. Naturligtvis var det planerat, inte fan skulle jag orka sitta där ensam i en klädgarderob när det satt ett gäng vinfnittriga fruntimmer och höll låda bara några meter ifrån mig i mitt eget kök. Jag tog mig en jävel ur flaskan och skulle precis fortsätta med att skriva om Stens möte med tonårsflickorna.
KNACK! KNACK!
-"Jaså det är här du sitter och ugglar!"
Marie och Pernilla stod och tittade på mig i dörröppningen. Det hade redan blivit kväll utan att jag hade märkt något.
-"Jaa... Det gör jag."
Tystnad.
-"Ja, vi skulle bara hälsa."
-"Jaha."
-"Hej!"¨
-"Hej, hej..."
Men gå då för helvete! Tänkte jag.
Slam!

Jag tog en rejäl sup till och kunde äntligen börja skriva på min novell.

”...Sten var yr i huvudet av ungdomlig lusta, den här chansen tänkte han inte missa. I tjugofem år hade han varit gift med en erbarmligt tråkig kvinna som med åren hade antagit en kropp och som visade släktskap med en spannmålssilo och ett ansikte som liknade Frank Andersson. Nu var det dags att inkassera belöningen för tjugofem års trohet. Det här var minsann något annat än SJ: s jävla guldklocka som han hade fått efter att ha stått och vinkat av en massa förbannade tåg på samma jävla perrong ända sedan han var i tjugoårsåldern.
Herregud! Den ena flickan låg på hans säng spritt naken och tittade på honom med en inbjudande blick och jodå, han var inte den som stod och trampade i farstun när någon bjöd in honom i sitt hus. Sten drog ned sin gylf och gick bort mot sängen. Jag tar fram kuken. Lyckades Sten mumla fram trots att rösten stockade sig i halsen på honom...”

-"JAG TAR FRAM KUKEN!"
Hojtade jag högt för mig själv, helt absorberad av min egen historia.
Min sambo öppnade dörren och blängde ilsket. Bakom henne skymtade Maries och Pernillas undrande ansikten innan hon drog igen dörren.
SLAM!
Jaha, där lyckades jag uppgradera mitt knäpprykte ytterligare.
Jag hörde hur de satt därute och pladdrade. Antagligen snackade de skit om mig. Min skrivarlust var som bortblåst. Satt och drack ur flaskan blev på sämre och sämre humör. Kändes inget vidare att sitta ensam i en städskrubb utan att ha något att göra. Jag satt där för mig själv i mörkret och glodde in i datorns bildskärm och drack vodka. Det började snurra rejält i huvudet.

Bestämde mig för att ägna mig åt lite seriös porrsurfning. Vad skulle det kunna göra för skada?
Klickade runt lite på nätet och till slut så fyllde en storbystad brunett upp bildskärmen. Hon skrevade med benen, sträckte armarna mot mig och log inbjudande.
Just då så tror jag i alla fall att hälften av säkringarna brann av uppe i skallen på mig.
När jag sitter här och tänker tillbaka så undrar jag hur i helvete jag kunde vara så dum? Hur tänkte jag?
Jag satt i en klädgarderob bakom en tunn olåst dörr, högst två meter därifrån så satt min sambo och hennes två väninnor och drack vin och hade en allmänt trevlig tjejkväll.
Jag ställde mig upp och började hissa skinn för fulla muggar. Jeans och kalsonger låg i en hög nere vid mina fötter. Det var lågt i taket, fick huka mig och för att hålla balansen var jag tvungen att hålla fast mig i en väggfast hylla med ena handen.

Innan resterande säkringar och proppar brast i skallen på mig så drog jag av mig ena strumpan och trädde den över kuken, inget kladd på datorn!
Spriten hade gjort mig rejält bedövad men det var inget som inte en fast hand rådde på. Nakna kvinnor i högklackat dansade framför mina ögon, i fantasin gav jag mig själv en roll i en porrfilm. Jag såg mig själv lägra den ena kvinnan efter den andra på en höskulle någonstans i Texas.

Jag exploderade rakt i strumpan, den svällde nästan upp till en ballongs storlek och samtidigt lyckades jag slita loss den väggfasta hyllan som jag hade hållit mig i för att inte tappa balansen. Klädgalgar, kartonger med gamla veckotidningar och undanlagda vinterkläder rasade över mig med ett brak. Dörren flyger upp ännu en gång. Annelie och hennes väninnor finner mig med halsdukar och täckjackor över huvudet. På golvet ligger fullt med gamla tidningar, klädgalgar och annan bråte. Strumpan är fortfarande kvar på kuken och på datorns bildskärm flimrar en närbild på en skrevande kvinna i högklackade skor.
-"Och novellskrivandet går bra förstår jag."
Undrar sambon.
-"Jodå, det såg lite kritiskt ut där ett tag men fantasin kom tillbaka!"

-"Vi får nog tänka på att dra oss hemåt nu."
Marie och Pernilla börjar dra sig mot hallen och under tiden som min sambo följer dem till dörren så skyndar jag mig med att dra igen dörren in till min klädgarderob och låser från insidan.
Där tillbringade jag resten av natten.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Underbar story! Undrar hur många snuskgubbar som Sten som igentligen får till det.
Roberth ström
http://surabloggen.wordpress.com/

Henrik sa...

Nu drar jag mig till minnes en massa konstiga noveller i en tidning som hette... Vadfan hette den, en porrblaska i budgetformat, hälften så tjock som de andra och kostade bara en dryg tjugolapp. Där dök det upp helskumma noveller som fördetmesta inte hade med sex att göra. Var det sex med så var det mest för att understryka hur tragiska personerna var i sina dagliga liv. Nu när minnena kommer tillbaka så känns dessa berättelser väldigt mycket som något som GH skulle kunna ha kläckt ur sig. Så, i vilka tidningar har du blivit publicerad?

Gammal Hårdrockare sa...

Henrik:

Det var i de flesta gamla herrtidningarna men jag vet att under en period så samlade de en del porrnoveller i små skumma pocketböcker från dessa tidningar. Tyvärr så fick man aldrig själv ut något av detta eftersom man sade ifrån sig rättigheterna så fort man hade fått betalt och fått dem publicerade i den första tidningen.

Men ja, det var nog mina noveller det!
Jag vet vilken porrblaska du menar, jag har sparat en sådan uppe på vinden men jag kan faan i mig inte dra mig till minnes vad den hette eller vad det var för förlag som gav ut dem.

Henrik sa...

Häftigt! Då har du satt spår i mitt liv lååångt innan jag hittade Flashback! Ha en bra dag GH!

Enzymer sa...

ännu en fullträff! tack för dagens skratt :)

Anonym sa...

Sjukt underhållande läsning! =) /Hakan

Gutegirl sa...

Det där var det roligaste inläggetjag läst på ett bra tag på Internet!! TAck GH!!

Snövit sa...

LÄTT att jag röstar på dig i So U Think u can blogg:D

Greger & Gertrud Gregorius sa...

hejsan!
det trillar in en hel del röster på dig i dagens omröstning i bloggtävlingen, MEN många av dom är ogiltiga eftersom de inte är länkade till en blogg eller en email.
Be dina läsare/vänner att länka sina kommentarer/röster...
/GG

Popesize sa...

Underbar läsning som vanligt GH. Det är ju nästan så att man vill dra till något av stadens antikvariat och köpa några gamla P-blaskor och leta upp dessa historier. -Men då behöver jag nog mer info.

Shizzle sa...

Haha underbart roligt! Här får jag titta in lite oftare.

Ingen Annan sa...

Jag har aldrig funderat på att starta en blogg själv. Men nu när jag läst om hur du porrsurfar i garderoben, så skulle jag kunna tänka mig att starta en blogg - enbart för att få länka till den bästa bloggen av alla!!! Helt underbar! Du är bara bäst - alla kategorier. Jag dör av skratt! Vilken oerhörd förmåga att bjussa på sig själv, nu räcker inte orden till längre...Tack!!!

åsna sa...

Hahaha! Du är typ en manlig version av Bridget Jones! (Det var menat som en komplimang.) Jag korrekturläser gärna om du får för dig att skriva en bok.

Anonym sa...

Herregud vad underbart skrivet, du är grym GH!!!

Granfot sa...

En lite sen kommentar, men tack som fan! :) Det är en av de roligaste texterna jag läst!

Ha det gött och fortsätt med skrivandet!