måndag 12 maj 2008

Virus och porrsurfning.

Det mesta utav porren som finns ute på nätet är riktigt obehaglig och så gott som alltid avtändande och vidrig.
All form av våldsporr är naturligtvis avskyvärt men om vi bortser från den smörjan så är dagens porr enbart motbjudande. Jag gillar helt enkelt inte de nya idealen.
Jag tänder inte på magra kvinnor med silikonbadbollar till bröst och rakade muffar.
En kvinna ska ha kurvor och framför allt ska hon se vuxen ut, inte som en lika skolflicka.
Nu har jag ju naturligtvis inte gått igenom och synat all porr i sömmarna som ligger ute på nätet, men för många år sedan gjorde jag i alla fall ett gott försök. Det var när jag var helt ny ute på nätet.
Jag hade precis köpt mig min första dator tillsammans med min dåvarande flickvän. På denna tid existerade knappt bredband så det var modemuppkoppling som gällde. Dyrt och segt. Varje minut som man var ute på nätet kostade.
Men det sket jag i!

Nu följde några månader av lycka. Jag skrev som en galning, besökte forum och författarsiter, umgicks med trevliga människor och allt var frid och fröjd.
Tills jag bestämde mig för att utforska de lite mer skumma delarna av internet.
Jag ville se om det fanns några smaskiga bildserier på utvikningsflickorna från sjuttio -och åttiotalet. Jag mindes min samling av gamla herrtidningar, alla Fib Aktuellt och Lektyr som hade gått förlorade i någon flytt någon gång.
Jag fick stånd.
Ja, inte utav vidrigheterna som jag fann ute på nätet utan av alla minnen av vackra utvikningsflickor som jag hade dreglat över som tonåring.
Jag ville få en sista skymt av dem och sökte och letade som en galning i varenda porrsite som sökmotorn letade upp åt mig. Jag klickade vilt på varenda länk utan att finna det jag sökte.
Det skulle jag inte ha gjort.
Jag fann inte det jag sökte men virus, trojaner och all möjlig jävelskap fann mig!

Först så börjar uppkopplingen krångla. Startsidan ändrar sig av sig självt så jag kan inte logga in utan att först gå till Egenskaper och skriva i korrekt startsida. Sådär håller det på hela tiden. Istället för Telias uppkopplingssida så dyker det ideligen upp nya skumma porrsiter. Lycka till att försöka koppla upp sig på nätet mot en sådan sida!
Krånglet fortsätter. Jag "halkar ur" uppkopplingen när jag är ute på nätet, skärmen blir helt svart och så WHOOOMP! Jag måste ringa Telia för support varenda gång jag surfar.

Det blir värre.
Datorn börjar helt plötsligt gå oerhört trögt. T o m muspilen börjar bli seg och ryckigt när jag för den över skärmen. Det tar flera minuter att ladda upp en ny sida osv.

Det blir ännu värre.

Det dyker upp adresser till porrsiter under Mina Favoriter, det lägger upp sig massor med ikoner och genvägar på mitt skrivbord som går till den ena sjukare porrsiten efter den andra. Det var mycket svårt att förklara för min flickvän. Jag trasslade in mig i den ena bortförklaringen efter den andra.

Slutet för mitt surfande börjar närma sig.

Det sprutar upp pop-upfönster med märkliga budskap på engelska. Kvinnor på andra sidan jordklotet med namn som Tracy, May och Jennifer vill av någon anledning att jag ska knulla dem så gardinerna fladdrar och datorn hänger sig ideligen. Det dyker upp fönster med meddelanden om att fil si och så saknas så fort jag startar om datorn, det är Winexe hit och Winlogo dit.

Till slut säckar datorn fullständigt, inte ens det enklaste ordbehandlingsprogrammet fungerar. Det är fördröjning, varje tecken tar flera sekunder på sig innan det landar vilket omöjligör varje form av skrivande. Känns som att skriva i jello.Kontaktar en datorhandlare och får reda på att jag är en idiot som inte har använt vare sig virusprogram eller brandvägg. Eftersom jag är en hårding som aldrig använt cykelhjälm eller kondom så har jag även förkastat varenda skydd man kan tänkas använda sig utav för att surfa säkert. Brandvägg och virusprogram är för töntar och manlig dagispersonal.

Vill dock rädda min dator och omprövar min tidigare inställning, ja, inte så att jag börjar cykla med hjälm eller helt plötsligt trär på en kondom när jag ska ha sex med min flickvän. Nej, jag köper ett virusprogram av nämnda datorhandlare.
Försöker installera programmet men datorn stöter det ifrån sig, den går inte ens igång. Står bara och småtuggar halvvägs genom startprocessen. Försöker ta ut CD-skivan igen men datorhelvetet vägrar att lämna den ifrån sig. Luckan öppnas helt enkelt inte. Har dock vana av gamla krånglande bilbandspelare och tar en stor skruvmejsel och försöker bända upp den lilla luckan, jag tar i så det knackar. Hela jävla ytterhöljet till hårddisken bågnar och till slut så smäller det till. Det sprutar dioder, synapser, plastbitar och jävelskap men skivan sitter där den sitter.

Kopplar ur datorhelvetet, går ut med den till bilen, kör iväg i den sena natten och dumpar fanskapet i havet. Det kändes skönt.
Svor på att aldrig mer sätta mig vid någon dator. Nu sitter jag här igen, gravt internetberoende. Denna gång kör jag dock med både virusprogram och brandvägg som jag håller väl uppgraderade.

3 kommentarer:

Gutegirl sa...

Mitt ex gjorde samma grej. Han satt och snusksurfade och flörtade på nätet och rensade naturligtvis historiken noga varje kväll.Fast det här fick han inte bort; så fort man slog på datorn kom det upp en porrsida. Han blånekade och jag fick ringa microsoft och be om hjälp. Jag skiter i om han porrsurfade, men jag ville inte att min då tioåriga dotter skulle mötas av ett juckande sköte och en hård kuk såfort hon ville in på Stardoll, typ.

Anonym sa...

"Han blånekade och jag fick ringa microsoft och be om hjälp"

Låter inte troligt att Microsoft supportar såna ärenden, fick du verkligen hjälp?

Anonym sa...

HAHA fan man köper antivirus eller laddar hem det gratis innan man porrsurfar

http://surabloggen.wordpress.com/