tisdag 17 juni 2008

Homofobi och skandalrubriker.

På ett större forum så var det en kvinna som ifrågasatte sin mans beteende. Hon skrev att när han blev berusad tillsammans med sina kamrater så ”tog” han alltid på dem. Han ville alltid hångla med dem.
-”Är han månne homosexuell?”
Undrade hon.
Ja, vad svarar på man på det?
Om jag skulle ta mina polare på kuken så fort jag blev berusad så skulle man nog kunna dra slutsatsen att jag åtminstone hade någon form av problem med spriten, eller också hade jag kort och gott varit homosexuell.
Men nu tar jag aldrig mina kompisar på kuken när jag dricker. Jag har inte ens försökt. Tur är väl det. Jag tror att jag hade fått duktigt ont i ansiktet om jag hade försökt. Överhuvudtaget så är jag inte intresserad av andra mäns underliv. Har aldrig varit. Tvärtom.

När jag gick i skolan så var jag aldrig med på gymnastiken. Jag var totalt värdelös på bollsporter och den jävla idioten till gymnastiklärare som vi hade älskade att uppmuntra till mobbning. Därför var det bollsporter som gällde för honom. De duktigaste fick välja ut vilka de skulle ha i laget och ingen ville ha de sämsta. Antingen fick vi stryk efter matchen för att vi hade duckat istället för att nicka när bollhelvetet kom emot oss. Stod man i mål så lämnade man buren så fort bollen kom farande. Det var inte populärt.
Eller också fick vi stryk för att vi inte hade varit med, för att vi smet.
Man förlorade hur man än gjorde.
Men en annan orsak var att man var tvungen att duscha efteråt. Det skrämde mig. Jag ville inte duscha naken tillsammans med andra av samma kön då och jag vill det absolut inte idag heller. Därför så har jag aldrig stått i en dusch tillsammans med andra män och jämfört kuken.
Jag vet inte om jag har en stor eller liten kuk.
Jag skulle ju kunna mäta den men jag har aldrig vågat. Tänk om jag blir besviken? Kan jag leva med det?
Man kan fråga sin flickvän men vad ska hon svara? Naturligtvis så säger hon att den är jättestor. Ja, säkert. Vad fan ska hon säga egentligen? Här kan man knappast förvänta sig ett objektivt omdöme.

Men för att återgå till kvinnan som undrade vad det var för fel på sin pojkvän som ville ha lite gosi-gos med sina manliga vänner när han hade fått sig några glas.
Jag vet inte vad hon fick för några svar för jag hann bli bannad från nämnda forum. Men jag vet vad jag hade svarat:
”Ja, om han inte är homosexuell, eller åtminstone bisexuell, så har han någon form av svårartat socialt handikapp. Skulle min flickvän ta sina väninnor på musslan så fort hon tog sig några glas vin med dem så hade nog misstankarna om en eventuell bisexualitet inte varit långt borta”.
Antagligen skulle det ha blivit ett jävla liv. Jag hade varit ”fördomsfull”. Det är man alltid i dagens metrosexuella samhälle där män ska bejaka sin kvinnlighet och kvinnor ska bevaka sin snusprilla.
Män ska se ut som dragshowartister och kvinnor ska se ut som Åsa Domeij.
Annars jävlar.
Har man en motsatt åsikt, anser man att det faktiskt är skillnad på kvinnor och män och att det faktiskt bör vara det så är man… TADAA! Fördomsfull. Jag är så jävla full med fördomar så det är stor synd och förbannad skam.
Jag rakar inte kuken, jag sminkar mig inte, jag är inte intresserad av lite gosi-gos män emellan och jag gillar inte kvinnor som ser ut som män. Kan det bli värre?
Inte nog med det, jag vill inte ens dricka tillsammans med män som får för sig att de vill ta mig på kuken så fort det börjar snurra lite i skallen.
Nu börjar det bli riktigt illa, man skulle nästan kunna tro att jag är... *Hajenstråkar* homofobisk!

Jag är en man som har haft många bögar som polare. Jag har umgåtts med dem, delat hytt med dem på jobbet när andra vägrade och haft allmänt kul tillsammans med dem. Jag trivdes tillsammans med dem. De hade – liksom jag – ett totalt ointresse för sport, ölbrölning och motorolja. Jag har aldrig haft de typiskt manliga intressena.
Men där upphör de gemensamma nämnarna. Hade någon av dem försökt att ta mig på kuken så hade vår vänskap upphört omedelbart.
För jag är inte homosexuell.
Ingen man får ta mig på kuken och jag vill inte ta någon annan man på kuken. Eftersom jag är heterosexuell så tycker jag det är otäckt. Det är avtändande. Ja, jag blir t o m äcklad av blotta tanken.
Så därför anses jag vara en homofob. Jag är fobisk. Jag är tydligen rädd för homosexuella.

Jag skrev en gång att om någon man skulle ta mig på kuken så skulle han få en fet smäll. Det blev ett jävla liv, speciellt från kvinnorna.
Tydligen så är det fritt fram att ta dessa kvinnor på musslan. Hur skulle de gilla det? Om jag nu är ”homofobisk” bara för att jag inte vill att någon man ska kladda på mig, vad är då alla dessa kvinnor som – med rätta – anser att de ska få ha sina muffar ifred från kladdande män?
Om jag skulle ta en vilt främmande kvinna på muffen så anser jag att jag har förtjänat en rejäl lavett. Man beter sig inte på det viset.
-”Jag stod i baren och pratade med en kille med glasögon, rakad skalle och ett utseende som fick mig att vilja ta skydd i närmaste kyrka, helt plötsligt tog han mig på muffen!”
Ja, vad skulle hända?
Jag tror att jag skulle ha legat väldigt illa till. Först så skulle jag nog få en örfil och sedan hade en polisanmälning legat väldigt nära till hands.
Ni minns väl Glenn Hysén? På en flygplatstoalett var det en snubbe som tog honom på kuken. Glenn blev naturligtvis förbannad och klappade till honom.
Det skulle han aldrig ha gjort.
Nu gick drevet. Glenn Hysén var… Homofob minsann! Så hemskt! Drevet lugnade inte ned sig förrän han blev invigningstalare på Pridefestivalen.
Eftersom jag också anses vara homofob så kräver jag att få bli invigningstalare vid nästa Pridefestival. Det skulle vara kul.
Jag undrar vad jag skulle tala om?
Det skulle nog inte bli så mycket vettigt sagt. När jag hade raglat upp på scenen så hade folk skingrat sig, ballongknippen hade farit upp i luften, några hade buat, någon hade busvisslat och när jag sedan hade greppat mikrofonen så hade det blivit helt tyst.
Jag hade stått där med en flaska i ena handen och mikrofonen i den andra och glott ut över publikhavet och undrat vart fan jag var någonstans.
Var det någon form av poesiafton? Varför hade jag blivit inbjuden till den? Och varifrån kom alla skumgummikukar?
Jag tror att jag hade blivit helt stum. Jag tror att jag hade tagit mig en sup till ur flaskan och sedan hade jag med buller och bång ramlat baklänges och slagit omkull den eventuella musikkåren som hade stått bakom mig.
Nästa dag hade jag varit på första sidan på landets alla större dagstidningar. Det hade varit ett stort foto på mig och två bastanta vakter som släpade ner mig ifrån scenen. En under varje arm.

Jag hade blivit kändis för en dag. Faktum är att jag hade älskat den typen av kändisskap. Jag har alltid velat visa mitt förakt för kändisvärlden, oavsett om det är pridefestival eller guldbaggegala.
Jag hade älskat om journalisterna hade skrivit om mig i tidningarna.
”Nu var GeHå på den eller den premiären, blev full, trampade snett med sina träskor och doppade huvudet i bålskålen.”
Eller:
”Allt förlöpte väl under cancergalan men en viss känd bloggare blev enligt uppgift en smula opasslig och snöt sig i Agneta Sjödins klänning”.
Jag skulle skapa många rubriker innan de tröttnade på mig, det lovar jag.
Så kära läsare, sprid gärna ut länkar till min blogg. Hjälp mig att få många läsare så lovar jag att det jävlar i mig ska bli rubriker och skandalreportage som heter duga. Det har jag alltid drömt om.
Jag lovar!

5 kommentarer:

Gutegirl sa...

Och nu kan du läsa om varför man bor i stockholm.

ellinor sa...

hej :) tack tack :) hehe
ja just de :D de vet jag nog, har besökt din blogg ett antal gånger, själv kom man bara vidare till andra omgången :P hehe
kommer ihåg att jag läste inlägget då du skulle komma på din dotters födelsedagskalas och du skulle ha hans om fiskedammen ;) som slutade lite, ja jag tyckte de va lite kul, men det kanske inte var meningen att man skulle tycka det :P hehe
kram kram

Greger & Gertrud Gregorius sa...

Hallå grabben, nu kan du få vårt nyhetsbrev, uppdateringar om våra nya påhitt rakt i mailen!!
registrera din mail på vår sida!
/GG

åsna sa...

Har redan länkat!

Liselott sa...

Låter som en "smygbög" av det du har beskrivit om den mannen. Jag kanske har fel. Men precis som du själv skriver - om inte homo så definitivt bi.

Och man går väl inte och tar sina vänner i dom nedre regionerna? Eller...? Har jag missat något? Det kanske är nya grejen liksom...*asg!*