söndag 1 juni 2008

Min lördagskväll.

Det är inte ofta det händer numer men igår kväll så hade jag planerat att dricka. Supa mig riktigt full. Det skulle bli trevligt. Jag tillhör inte dem som kan dricka lugnt och stilla, bli behagligt salongsberusad för att sedan gå ut äta en bit och ha det allmänt mysigt. Jag är ute efter omedelbar berusning! Jag vill bli full. Jättefull! Helst ensam.
Se så kul jag har!
Men naturligtvis så kom det in en orm i paradiset i skepnad av min flickvän. Förstå mig rätt, nu. Jag älskar min lilla flickvän men jag hade planerat att sitta ensam vid min dator och surfa, skriva, dricka sprit, lyssna på gammal fin rockmusik och bli riktigt sentimental. Någon gång vid tiotiden på kvällen så yrar jag ut på stan och köper pizza eller en säck med ostburgare och går hem och vräker i mig alltihop framför TV:n. Sedan sömn. Sådant tycker jag är trevligt. Det är avkoppling för mig numer.
Avkoppling föresten... Det fanns en tid när detta ord var det mest gubbiga jag visste. Det var gamla män som "kopplade av". Unga män söp som svin och visste aldrig var eller om de skulle vakna.
Unga män rockade. Gamla män kopplade av.

Men som sagt, min flickvän kom hem till mig igår och hon ville festa, inte koppla av med en flaska brännvin vid datorn och lyssna på gammal rockmusik. Hon är tio år yngre än mig och föredrar att dricka vin eller drinkar och stå och hoppa på golvet till konstig musik som låter som lekskolans musiktimme. Hon gillar artister som kallar sig för Beyonce (vad är en bejåns?) och Pink. Rosafärgat piss?
Någon som kallar sig för "P Diddy" uppskattar hon också. Hade någon kallat sig för P Diddy för tjugo år sedan hade han blivit utskrattad. Det låter som någon som är med i Grodan Bolls gäng. Men idag så kommer man undan med allt, bara man kan stå och tjattra och pysa i en mick ackompanjerad av en enfaldig trummaskin.
Det är dåligt och enfaldigt. Jag skäms alltid för min flickväns musiksmak inför mina grannar.Tänk om de hör vad hon spelar? Tänk om de tror att det är jag!

Hur som helst, min flickvän kom hem till mig igår och jag tvingades dricka tillsammans med henne och lyssna på dårmusiken.
Det kunde jag ta. Inga problem egentligen. Kondylom och pumaöverfall är värre.
Men nu kommer vi till problemet. Hon ville gå ut. Med "ut" så menar hon egentligen att man ska gå IN på något ställe. Helst Harrys av någon anledning.
Jag hatar Harrys! Jag vet inte vad i helvete jag har där att göra? Det var smockat med idioter överallt, musiken hade de på högsta volym så konversation var uteslutet och man fick inte röka någonstans. Till råga på allt så var det svindyrt. Över en hundring för ett rejält järn! Tur att jag hade med mig min fickplunta.

Början av kvällen spenderade vi vid uteserveringen. Skittråkigt. Vad är vitsen egentligen? Jag menar, jag skulle ju lika gärna ha kunnat sitta på min balkong och hälla i mig sprit för en mycket billigare penning och slippa alla jävla idioter. Nu var jag istället tvungen att betala hutlösa priser för sprit som jag var tvungen att dricka lugnt och sansat. Blir man för full blir man utkastad.
Man kan fråga sig varför de säljer alkohol? Det är ju knappast gott. Man dricker det ju inte för den goda smaken eller för att man är törstig. Berusning är ju målet men blir man för berusad, ja då åker man ut trots att man har tryckt ned en halv förmögenhet i halsen på de jävlarna.
Se så tråkigt jag har.
Jag bara satt där som en idiot.
Vad gör man? Vad förväntas av mig? Jag har glömt bort vad som är det roliga i att gå ut och festa. Jag ville sitta på min balkong och dricka sprit!

Nu skulle ju min flickvän i och för sig ha kunnat gå ut utan mig. Problemet var att hon ville ha mig med.
Man kan fråga sig varför? Jag hade bara supa och knulla i huvudet och det kan man ju göra hemma. Faktum är att hemmet är en alldeles perfekt plats att vara på när man ska ägna sig åt dessa sysslor.
Min flickvän älskar att dansa. Det gör inte jag. Jag vill stå vid baren och bli fullare. Alltså låter jag henne dansa, helst med andra karlar så att jag slipper. Det gör mig ingenting. Problemet är att hon inte låter mig stå vid baren och hälla i mig sprit. Hon är mycket svartsjuk av sig (hur hon nu kan inbilla sig att kvinnorna skulle kasta sig över mig begriper inte jag?) och blir sur som en citron så fort jag börjar att konversera med någon annan kvinna. Men jag tycker det är kul att snacka med andra kvinnor! Jag stöter inte på dem eller något, bara snackar skit. Jag drar vitsar, skämtar och får dem att skratta.
Detta misstolkar min flickvän. Har jag otur kan det bli ett jävla uppträde. Därför så kunde jag glömma det. Inte stå vid baren och supa och snacka med folk alltså. Inte fick man röka heller och jag blir alltid storrökare när jag dricker. Eller va fan, jag är storrökare annars också.
Så vad fan hade jag där att göra egentligen?
Det blev en tidig kväll för mig. Helt plötsligt blev det bara helt svart och så vaknade jag upp hemma i min säng i morse, fullt påklädd. Inte har jag någon aning om hur jag kom hem heller.
Min flickvän undrade när jag skulle lära mig? När skulle jag bli vuxen?
-"Du hanterar ju alkohol som en jävla sjuttonåring!"
Det där tog jag som en komplimang.
Jag skulle hellre vilja säga att jag dricker på ett mycket ungdomligt sätt. Jag är ungdomlig i mitt drickande.
Eller vad säger ni andra?
Vad anser ni om alkohol och utekvällar?

13 kommentarer:

Gutegirl sa...

Haha!
Jag har inte varit på krogen på flera år heller. Sist jag var där kändes det bara som att "Nej, det här är inte min grej längre".

Galna kocken sa...

"Början av kvällen spenderade vi vid uteserveringen. Skittråkigt. Vad är vitsen egentligen? Jag menar, jag skulle ju lika gärna ha kunnat sitta på min balkong och hälla i mig sprit för en mycket billigare penning och slippa alla jävla idioter."

Ha ha. Där känner man igen sig. Själv älskar jag min balkong och en kasse öl får man för en hundring. Ända skälet att gå ut numera är att kanske hitta ett ragg. Eller så börjar man bli gammal.

Henrik sa...

GH och Galna Kocken: ska vi göra slag i saken och starta upp klubben "Unga Gubbar"? Jag känner så väl igen mig. Avskyr krogen, avskyr att gå ut, att vara social är hemskt och att betala idiotdyrt för spriten är hemskast av allt. Nope, tacka vet jag inmundigande av valfri drog på balkongen.

Mammut Vrs Knorrhane sa...

Tack för intressant läsning.

Usch vilken dålig musiksmak hon har. Att du står ut. Jag är allergisk mot sådan musik.

Gnällspiken sa...

Tja, jag gillar att gå på krogen trots alla idioter, svinhöga priser, hög volym & köer till allt. Mina 43 år till trots...
Jag tycker om att iaktta folk och se hur korkat dom bär sig åt. Och jag gillar att bli full.

Marko sa...

Känner igen det där, med skillnaden att det är mina vänner som lyssnar på dålig musik och vill ha ut mig på krogen. Jag har haft turen att hitta en tjej som har vettig musiksmak och som inte är krogtypen..

Man vill bara vara hemma hos någon, sitta där och supa och prata. Men helt plötsligt bestämmer 90% av folket man är med att "nej, nu blir det Harry's!" och så står man där på Harry's som ett jävla fån och inte vill annat än hem igen.

MrBlonde sa...

hehe ja krogen suger stenhårt. Har skurit ner rejält på mina krogbesök under de senaste två åren.
Känner igen uteserveringen du sitter på. Måste vara i Karlstad, Arena eller nåt. Jag som fick för mig att du bodde neråt Uddelvalla eller nåt liknande.

Diana sa...

Är inte heller krogfantast. Av någon lustig anledning så spenderade jag faktiskt merparten av mitt livs krogtimmar, på just krogen, innan jag hade åldern för dylikt inne. Men nu... Tvärbort.

Åsna sa...

Jag försökte gå på krogen ett par gånger när jag var i 17-årsåldern. Det var trist. Sen bestämde jag mig för att låta mig själv slippa. Det beslutet är jag mycket nöjd med.

Anonym sa...

Fan jag är bara 34 men jag tycker likadant och har dessutom en 10 år yngre tjej*s*.
Roberth Ström

jultomten sa...

Jag håller fullständigt med dig om hur värdelös dagens hip-hop och emo musik är. Själv är jag 21, men jag lyssnar 50 gånger hellre på The Who än nån ny jävla hiphop listetta

Harald sa...

krogen funkar inte för mig längre. Jag hade väl kul dom första gångerna, men nu 3 år senare så funkar det inte så bra...senast jag var ute och drack vaknade jag på marken i en spya i sundbyberg.

Så om jag dricker är det mest på hemmafester,med några goda vänner eller ensam framför datorn.

Jag dricker inte varje dag eller något sådant, har bara svårt att sluta när jag börjat.

harald sa...

Kan tilläga att jag älskar att dricka och att det är först när jag har sänkt några stänkare som jag känner mig som mig själv.

åh förstås måste jag säga att din blogg är väldigt bra