onsdag 9 juli 2008

Packet har alltid husdjur.

Vad i himmelens namn beror det på att det oftast är folket som inte har råd som skaffar sig en massa husdjur? Borde inte prioriteringen se lite annorlunda ut om man lever på socialhjälp eller sjukkassa?
Fattiglappar som lever på soc, daglönare, sjukskrivna och andra människor som lever på existensminimum har nästan undantagslöst djur hemma. Värst tycker jag att själva chablonbilden för white trash är, de unga ensamstående morsorna som har cigarretter, halvfyllon till karlar, piercing och billiga tattor som huvudintresse. Förutom ett helt koppel med fula, snoriga och ouppfostrade ungar så kan man ge sig fan på att de har en stor ful dräggelsäck till hund i släptåg. Fanskapet kostar säkert en förmögenhet i bara mat!
På vilket sätt höjer en sådan stinkande lushög livskvaliteten för en fattiglapp utan framtid?Ungarna ska naturligtvis ha sitt de också. Rummen är i regel överfyllda av hamstrar och burråttor som de har tröttnat på. I hallen står ett igenslammat akvarium och halvt förvildade katter springer ut och in i lägenheten.

Sedan får vi inte heller glömma alla fyllon och knarkare. De är knappast kända för att ha det gott ställt. De flesta hankar sig väl fram på socialbidrag eller förtidspension. Man kan ge sig fan på att när man möter en stenad eller berusad missbrukare (ofta båda delarna) sprättande genom parken med bakåtlutad gång och flaxande armar och skitviktig min så nog fan har de sällskap av en hundjävel, ofta okopplad och nästan undantagslöst en schäfer eller någon annan hund som är stor och helst svart.
Förutom att man kan undra varför missbrukare alltid väljer dessa hundar och inte en pudel, tax eller collie så kan man fråga sig vad de ska med dessa djur till? Och hur har de råd? Borde inte missbrukare om något ha andra prioriteringar i livet?

Välbeställda människor har sällan husdjur utom de riktigt snuskigt rika, de ska ha en liten knähund att bära omkring på eller ett helt koppel med jakthundar hemma på ägorna. Dem kan vi lämna därhän. När jag skriver välbeställda människor så menar jag folk som har det gott ställt, höginkomsttagare helt enkelt.
Dessa människor skulle ha råd med att utfodra en hel flock med späckhuggare men de har oftast inte ens guppies hemma. Skulle de råka ha något djur hemma så är det aldrig en schäfer eller annan "stor svart hund", de är missbrukarnas hundar.
White trashfolket, de ensamstående unga morsorna som träffar sin socialassistent oftare än sin arbetsförmedlare, har också stora stinkade hundar men de är ofta av en långhårig sort. Stora är de men de ska även vara långhåriga så de riktigt kan slamma igen deras kyffe och skynda på utvecklingen av allergi hos snorungarna.
Medelålders bonnraggare som fortfarande bor hemma på gården har även en viss förkärlek till schäfrar och "stora svarta hundar". Då heter de nästan alltid Bonzo, Jack, Sicko, Labbe och liknande.

Vad beror detta fenomen på egentligen? Hör husdjur till själva identiteten? Vill man visa och riktigt understryka att man är totalt misslyckad och körd?
Varför vill en knarkare förstärka sin redan nedgånga identitet? Varför sparar inte ensamma morsan stålarna som det stora långhåriga hundkräket kostar i mat och åtminstonde en gång i sitt liv kan resa till Paris och få se något annat än höghusområdet i sin svenska småstad?
Knarkaren skulle ju t ex kunna kasta sig in i ett riktigt vansinnesknarkarrace och fyllot skulle kunna unna sig en ordentlig jordskredsuparperiod om de gjorde sig av med dessa hundar.
Den medelålders bonnraggaren skulle kunna kosta på sin gamla Amazon dubbla weberförgasare och göra succé hos småtjejerna vid korvkiosken i Mellerud.

Själv har jag inga husdjur men jag har haft katt. Vad det säger om mig vet jag inte men spekulera gärna på. Nu ska jag gå och skita. Jag har hållit mig hela dagen på jobbet så det känns som om jag är helt igenom tillverkad av hård avföring.

13 kommentarer:

åsna sa...

Jag har en "teori" om hund- och kattägare. Hundägare är ofta såna människor som tycker om att styra och ställa med andra, både djur och människor. Kattägda är vanligtvis mycket trevligare och måste inte få sin vilja igenom hela tiden.

Gammal Hårdrockare sa...

Åsna:

Du har så jävla rätt!

Anonym sa...

Nej Åsna du har fel! Kattägare är snåla, har svårt för att visa känslor och håller sig ofta för länge när de är skitnödiga. Hundägare däremot bajsar gärna när andan faller på och är således gladare och lyckligare! Jag har katt och jag är bitter.

Megtax sa...

En teori kan vara att knarkarna ofta rör sig i skumma kretsar och därför konstant har en stor hotbild mot sig och skaffar en större hund för beskydd.

Lumber Jack sa...

Du glömmer en grupp, emo-människorna, gotharna och de andra svartklädda "djupa" och "intellektuella" piercade skräpmänniskorna. De har en förkärlek för ormar, spindlar och andra kräldjur, ju giftigare ju bättre.

Sedan har vi alla bikerwannabes, förortsbrottslingar och annat trasproletariat utan självkänsla som släpar runt på kamphundar, allt för att klättra lite på samhällsskalans bottenplatser.

Anonym sa...

https://www.flashback.info/showpost.php?p=11957925&postcount=14
Tänke direkt på detta blogginlägget. :)

Anonym sa...

inlägg #14 alltså

Linda sa...

kanske kan vara så att de som inte har några andra i världen, de som supit eller knarkat bort alla vänner behöver sällskap? Någon som alltid finns där utan krav?

Anonym sa...

repris, hm...e du lat eller?

Anonym sa...

För inga inlägg på bloggen är ju repriser! :P

spänstiga pantern sa...

ja herregud jag håller verkligen med dig. min morsa är (förhoppningsvis) nykter alkis och lever på sjukpenning och hon har TRE jävla hundar!! som dessutom vanvårdas kan tilläggas.

och jag har tänkt på precis detta mången gång.

Henke sa...

I vissa kommuner kan knarkare å annat slödder få bidrag om dom tar hand om en hund, helt sjukt enligt mig!

Me sa...

nu har inte jag sådär jättefin insyn i detta (förutom att du kunde beskriva mitt ex när du beskriver white trash... jag var dock tillsammans med henne innan alla dessa tecken dök upp...) så har jag hört sägas att det är rätt vanligt att knarkare dels har hunden som skydd och dels för att testa sina droger på så att dom inte råkar köra in tvättmedel i sina egna vener...