måndag 14 juli 2008

Sparkad för sin musikstil.

I förra veckans Aftonblad så kunde man läsa om en trettioårig man som fick sparken från sitt jobb som musiklärare pga sin musikstil.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2749396.ab
Jag tycker det är helt rätt! Är man så gammal som trettio år så borde man ha mognat. Tonåringar identifierar sig med sin musikstil, inte trettioåriga män. Är man trettio år och är "hårdrockare" så är det något som är fel, några kuggar har stannat, slagit back. Det är grus i maskineriet helt enkelt.

Jag tror egentligen inte att han fick sparken för att han är hårdrockare, jag tror han blev kickad för att han anses vara omogen, för att han inte har vuxit ifrån tonårslivet. Det är inte musikstilen som de retar sig på, han kunde lika gärna ha varit skinhead, anarkist eller graffittikluddare.
Grejen är att vuxna människor går vidare i livet, de lämnar tonårsvärderingarna bakom sig. Man slutar med att identifiera sig med sin favoritrockgrupp osv.

Det står att han spelar i bandet "Blodrit". Ha! Ha! Ja, vad säger man? Trettio år gammal och spelar i ett sådant band med det namnet. Tyder inte på något större intellekt direkt. Blodrit... Är det meningen att man ska bli rädd? Ska man tycka det är tufft?
Nej, ska man jobba som lärare så ska man vara ett föredöme och framför allt uppföra sig som en vuxen man och inte som en överårig tonåring. Sverige behöver fler vuxna ansvarsfulla människor, inte fler tonåringar som vägrar att växa upp.
Sedan så kan man ju fråga sig hur musikalisk man är om man spelar i ett sådant band som bara består av en massa vrål och oväsen? Ska en sådan verkligen vara musiklärare?

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jaså,jaha,det tycker du.....jag som har en AC/DC tatuering då? Jag måste ha ett helt grustag i maskineriet :-)

Rex sa...

Vafan! Jag var inte anonym,det är nåt fel på denhär pissbloggen.....

åsna sa...

Usch ja, musiklärare ska ha vattenkammad snedbena och spela psalmer på sin tramporgel!

Anonym sa...

Helt rätt beslut av rektorn.
Att ha en lärare på en särskola som spelar i ett band som heter Dödsrit (sic) vars texter handlar om blod, mord och våld vore helt vansinnigt.
Skall man arbeta som pedagog på en allmän utbildningsinrättning så skall man jävlar i mej bete sej som en vuxen männsika och dessutom vara ett bra föredöme för barnen.

/JW

Rambergsmannen sa...

fanns ett fall för nåt år sedan också där nån toker i trettioårsåldern färgade håret rött och lekte punkare. Det jävliga är att de kvickt springer iväg till Syndikalistfacket, allas vår väntermaffia och tjuter så snart de inte får leva ut sitt trams på arbetsplatsen.

Kristoffer sa...

Får man sparka en kristen lärare också? H*n identifierar och lever efter sin idol.

Anonym sa...

En massa skrik och oväsen? Helveteshymner är en av dom bästa Black Metal skivorna. Blodsrit spelar en musikstil som vanliga "hårdrockare" inte förstår.

Mattias, för fan! sa...

Ska man sparka en lärare som håller på med mopeder på fritiden, eller frimärken, korsord, näsflöjt, amatörteater eller kanske radiostyrda bilar?

Trams! Bara för att man lirar lite ilsken metal betyder inte att man är dålig som lärare!

Anonym sa...

Jag vill seriöst döda dig , du är fan dum i huvudet. Hårdrockare har i snitt högre IQ än folk som lyssnar på annat.