söndag 26 oktober 2008

Ung mamma och bröllopsbloggar.

Jag fick ett mail. En snubbe som heter, eller kallar sig för, Jonah Hex tyckte att jag skulle skriva något om alla dessa meningslösa ung mammabloggar som översvämmar nätet.
”Mitt feta ex envisas med att sitta och uppdatera sin blogg dagarna i ända istället för att söka jobb. Hon visar upp vår dotter och sitt hem (som jag finansierade innan hon kastade ut mig) för hela världen. Jag har förstått att detta är väldigt utbrett bland ensamstående mammor. Jag retar mig på det och jag tror inte jag är ensam. Här har du något att skriva om! Snälla, gör det! Jag tänker skicka en länk till mitt smällfeta ex om du skriver något som gör henne förbannad.”
Naturligtvis vill jag tillgodose mina läsares önskemål. Dessa ung mammabloggar är något som jag själv har retat mig på något oerhört. Jag har länge velat såga dessa bloggar jäms med fotknölarna men inspirationen har inte riktigt velat infinna sig. Men nu så har den runnit till.
Tack Jonah Hex!

Åttio procent av alla kvinnliga bloggar handlar om bortskämda ungar och deras bildsköna, men ack så korkade pojkvänner.
Jag vet inte hur många bloggar som jag har ramlat in på där man genast möts av en bild på en ung mamma med en unge som ser exakt likadan ut som alla andra ungar. Men naturligtvis så är lille Kevin/Tindra/Liam/Engla (eller annat valfritt white trashnamn) unik, så unik så att modern känner sig tvingad att skriva om ungen ständigt och jämt i sin blogg. Ung Mamma uppdaterar flera gånger om dagen.
”Hej igen! Nu har lille Kevin suttit på pottan och gjort bummelibum! Idag så torkade han sig i röven alldeles själv! Är det inte alldeles, alldeles underbart?”
Detta kanske - jag skriver kanske, intresserar den absolut närmaste kretsen runt Ung Mamma. Varför lägga ut detta på en blogg som en massa okända människor kan läsa?
Jag kan också torka mig i röven utan hjälp men inte fan skriver jag om det. Eller jo, det kanske hade varit ett nytt grepp?
”Kom hem från jobbet klockan fyra, har varit skitnödig hela dagen. Satte mig och sket. Det kändes bra. När jag skulle torka mig - jo, jag kan torka mig själv! - så upptäckte jag att papperet var slut. Fick riva ur en sida ur en gammal dagstidning. När jag torkade mig så sprack papperet och jag körde upp tummen i röven. Den blev brun. Nu kändes det inte bra längre.”
Nej, det där nya greppet lägger jag nog på is. Jag tror inte att det skulle funka hos mina läsare. Inte hos några läsare faktiskt. Lika lite som folk är intresserade av mina toalettvanor, lika lite är de intresserade av ensamma mammor och deras ungar.

Den Unga Mamman måste även skriva om sin pojkvän som naturligtvis inte är fader till ungen.
Denna pojkvän visar sig nästan undantagslöst vara en spännig fjant som har styrketräning, öl, tribalstatueringar och motorsport som högsta intresse. Precis som den frånvarande fadern som glömde att dra ur kuken i tid för några år sedan. Varför överge ett sådant vinnande koncept?
Ofta länkar Ung Mamma till sin pojkväns blogg.
Pojkvännen är precis den adrenalinstinna och genomkorkade hane som man förväntar sig att en ung mamma ska falla för. Pojkvännens blogg kännetecknas av exakt samma inläggsfrossa om totalt ointressanta saker. Skillnaden är att Ung Mammas hane inte skriver om blöjbyten, uteblivna socialbidrag och navelpiercings. Han skriver istället om kvällar på Harrys med sina polare. Han skriver om dagar på gymmet, om deffning, proteindrinkar och vodka med Red Bull.
”Drog från gymet. Åker hem o dushar o svidar om, packar ner vodkan o drar till mina homies. Behöver va lite ledig känner jag. Ikväll är det premiär för nyköpta jeinsen! Yes:-) De var Henkan, Jimpa o ja. Vi sänkte nåra bärs o sedan drog ja hem till Lenita. Kevin sov så jag trodde att kuken skulle få sitt. Det fick han inte. Lenita är en bra tjej men ibland så ä hon jävla konstig asså . Tror fan ja älskar Lenita o hon säger att hon älskar mej. Suger bättre än en industridammsugare gör hon också.
Men inte igår…”

Sådana här poetiska och finstämda kärleksförklaringar är vanliga på dessa bloggar.
Vissa tycker kanske att dessa unga mammor borde lära sig någon gång, att de borde kunna sålla bort skitstövlarna från sitt umgänge. Själv så tycker jag att de förtjänar varandra. Det är ju bra så länge de enbart sprider sina gener bland sina likar så att säga.
Den unga mamman Lenita uppdaterar minst fem gånger om dagen om de mest oviktiga ting. Saker som vi andra skiter fullkomligt i.
”Mange kom hem till mig ikväll. Han hade varit ute med polarna och dragit några bärs. Han var lite sugen på mig, det förstod jag. *Skratt!* Men jag har fått illaluktande flytningar. Det är ju lite skämmigt. Mange trodde mig inte, han ville kolla mina trosor. Det fick han inte. Då blev han arg och kallade mig för slyna. Dumma Mange!”
Intressant värre.
Nästa dag så kan man läsa att Ung Mamma har varit på apoteket.
”Hej igen! Nu har jag varit och köpt Pevaryl. Det brukar fungera jättebra mot mina svampinfektioner. Jag gillar Pevaryl! Det borde vara gratis för oss kvinnor.
Heja Pevaryl! Bra för dig! Bra för mig! Bra för Mange!
Kjaaaamiz!”
Här kommer ett litet tips till alla kvinnor som tänker börja blogga: Kom med något nytt! Försök att vara unika! Skriv INTE om ungar, mode, eller bröllop. Vi andra, vi skiter i sådant. Vi blir bara irriterade. Så fort en bild på en dreglande unge dyker upp på någon blogg tillsammans med en tatuerad och piercad white trashmorsa så får det motsatt effekt. Tillhör vi inte er innersta krets av släktingar och socialassistenter så känner vi inte sympati för er eller ömhet för ungen. Vi vill istället anmäla er för bidragsbedrägeri och sätta det lilla kräket till unge på anstalt.

Fenomenet bröllopsbloggar förtjänar lite extra uppmärksamhet känner jag. De retar mig nästan lika mycket som ung mammabloggar.
De förekommer inte i lika stor omfattning men tillräckligt för att man ska råka ramla in på en sådan då och då.
Vad är grejen med att gifta sig? Vad är det man får som man inte har fått innan?
Vi lever i början av 2 000-talet, en man behöver inte gifta sig längre för att få lite pälskrage. Det går jättebra ändå. T o m jag får det ibland, senast i fredags faktiskt och jag är inte ens förlovad. Men det flöt på rätt så bra ändå. Det var t o m hon som tog initiativet!
Ska sanningen fram så hade jag sett fram emot en kväll tillsammans med min dator. Jag hade helst velat vara ifred. Men sådant är det bäst att hålla käft om. Så därför var det bara att hoppa i sadeln och rida iväg.
Men nu var det bröllopsbloggar jag skulle skriva om, inte om en ogift syndares sexuella äventyr med sin kära flickvän som han inte ens är förlovad med.
Direkt när man råkar ramla in på en bröllopsblogg så möts man av ett stort fotografi av det väna paret. Bruden står och ler och ser överlycklig ut. Brudgummen ler också men om man tittar efter riktigt noga så ser man något skitnödigt över brudgummen. Han ser tillgjord ut. Det är inte äkta. Det ser ut som om han innerst inne undrar över hur han har hamnat i denna situation.
Vad i helvete var det som hände?
Jo, jag ska tala om vad det var som hände. Det var man som träffade kvinna. Man vill knulla med kvinna. Kvinna säger ja. Man får stånd. Mannen vänjer sig vid ett regelbundet sexliv.
Helt plötsligt får kvinna för sig att hon vill känna sig som prinsessa för en dag. Hon vill förverkliga sina flickdrömmar. Alla unga flickor drömmer om att en prins ska dyka upp på en vit häst, äkta flickan och göra henne till prinsessa så att hon får skrida omkring dagarna i ända med krona på huvudet och tiara i handen.
En kvinna vill känna sig utvald.
Mannen däremot, han skiter i sådant. Han vill helst ha ett regelbundet sexliv och sedan sitta och bli fet framför TV:n och datorn resten av tiden som blir över.
Det är nu mannen måste välja. Ska han offra sig? Ska han gå med på ett fånigt och dyrt spektakel bara för att få behålla sin kvinna eller ska han skita i alltihop och hoppas att han träffar en ny kvinna utan sådana fåniga idéer?
Men vem vet om han kommer att träffa någon ny kvinna? Flinten har börjat breda ut sig oroväckande mycket och inte fan hängde ballarna sådär långt ned för bara något år sedan?
Så därför tar mannen det säkra före det osäkra och friar till sin kvinna, han talar om för henne att hon är kvinnan i hans liv trots att han fortfarande inte är riktigt säker på vad hon heter. Var det Lena, eller Helena? Jaja, skit samma! Hon får ju trots allt fortfarande kuken att stå och fjärrkontrollen får han ha ifred.
Stor röv har hon fått på senare tid också vilket betyder att hon med största sannolikhet är bra för avel.

Om man orkar läsa vidare på någon av alla dessa larviga bröllopsbloggar så upptäcker man att de oftast har gjort en kostnadsberäkning för sitt bröllop. Slutnotan brukar ligga på runt femtiotusen kronor, ibland ännu mer! Ju dyrare, desto finare.
Femtiotusen spänn!
Jag har ungefär etthundrafemtiotusen spänn sparade på banken. Det tog mig tio år att få ihop detta. Det betyder att det skulle ta mig drygt tre år att spara ihop till ett bröllop.
Tror ni att jag skulle kasta bort dessa pengar på en fånig religiös ceremoni? Nej, jag tror inte det. Jag tror nog att Gud hellre ser att vi lever efter våra hjärtan utan att ingå i falska förbund bara för att kvinnan vill känna sig som en prinsessa för en dag.
Gissa vad som lockar mest, en jorden runtresa med ett glas i handen?
Eller ett giftermål där jag måste visa upp mig i en fånig kostym som säkert skulle skava och stickas, vara artig mot en massa dumma släktingar till min flickvän - släktingar som jag måste bjuda på dyr mat (precis som om de inte skulle ha råd med att köpa egen mat!) och som avslut genomlida en bröllopsnatt på ett svindyrt hotell?
Eftersom jag är en nervös och blyg person som avskyr att stå i centrum så skulle jag vara tvungen att supa mig dyngrak innan vigselceremonin i kyrkan. Det skulle garanterat inte uppskattas av brudens föräldrar, som är av den gamla hårda, konservativa stammen. Tillika nykterister.
Så nej, jag kommer nog att fortsätta med att leva i synd livet ut.

Med tanke på att en förkrossande majoritet av alla äktenskap slutar med skilsmässa så blir själva kostnadsaspekten ännu mer absurd.
-”Inte i vårt fall! Jag ääälskar min man och han ääälskar minsann mig! Vår kärlek är evig! Det känner jag.”
Jamen hejsan! Det har vi väl aldrig hört förut?
Tror de verkligen att alla andra, som skiljer sig, kände det motsatta en gång i tiden när de gifte sig?
Giftermål brukar sluta på följande vis.
Scenario ett: Åren går, mannen fyller fyrtio och har blivit både skallig och fet. Mannen gillar att sitta vid sin dator eller kolla på filmer på sin nyinköpta hemmabioanläggning. Dessa trevliga nöjen avnjutes bäst tillsammans med pan-pizza och Oboy.
Kvinnan känner att mannen inte längre ser henne. Hon börjar ränna ute på Harrys med sina väninnor och träffar till slut en tjugofemårig, storkukad bock som mer än gärna plöjer upp mogna kvinnor vars sexliv legat för fäfot de sista åren.
Kvinnan tror att den unga mannen är kär i henne och skiljer sig genast från sin man som blir av med gemensamma villan, bilen och umgängesrätten med barnen. Ett år senare sitter mannen på golvet i sin lilla nikotingula etta med båda piporna till sitt hagelgevär i munnen.
Scenario två: Den nyss fyllda fyrtioåriga mannen känner av en lättare gubbsjuka och börjar att visa ett osunt intresse för den sextonåriga dotterns väninna. Inte bra. Ännu värre blir det när kvinnan uppmärksammar detta.
Mannen nekar förstås och hävdar att han bara vill veta vad det är för kompisar som lilla dottern umgås med och hur det går för dem i skolan.
-”Jag förhörde dem på deras läxor. De har prov i engelska nästa vecka! Jag bryr mig faktiskt om vår dotter. Jag gillar ungdomar!”
En månad senare upptäcker lilla frugan att lingonsylten är slut. Samtidigt har mannens mutor med Marinella och alkoläsk äntligen burit frukt, han får sin ensamma stund med dotterns väninna nere i syltkällaren.
När frugan slår upp dörren till syltkällaren så möts hon genast av en stor hårig gubbröv som guppar upp och ned mellan två långa, smala tonårsben.
-”Så här går det för unga flickor som inte gör sina läxor!”
Flåsar mannen. -”Känner du vad engagerad jag är i din skolgång?"
Kvinnan smyger tyst upp till köket och hämtar sin stora, tunga gjutjärnsstekpanna som hon har ärvt efter sin gamla mormor.
Resten kan ni gissa er till själva.

Jag skulle tro att snart så kommer vi att få se en utveckling där ung mammabloggarna kommer att smälta ihop med bröllopsbloggarna. Då kommer det att bli riktigt illa. Alla dessa unga mammor kommer naturligtvis att vilja gifta sig med sina korkade pojkvänner. Allt annat vore konstigt. Lenita kommer att vilja gifta sig och Mange kommer att få den ena vinken efter den andra.
Allt detta kommer vi att kunna ta del av i deras bloggar.
”Fan asså, Lenita ä en jävla bra tjej men ibland känns de jobbigt. De ä den där jävla ungen, Kevin eller va fan han heter? Ja va tvungen att va farsa åt honom idag. Gå ut och sparka boll me han. Inte kul men ni vet hur de e, kuken måste få sitt. Lenita blir fan så sur om ja inte visar Kevin lite intresse.
Han fick va målvakt va, å ja ladda på världens skott som tog rakt i ansiktet på han. Jävlar va jag skratta! Man får glädjas åt de lilla å va fan, han måste ju lära sig å ta riktiga skott någon gång, den lilla bögen!”

Lenita är alldeles salig och känner sig tvungen att ännu en gång kasta in ett alldeles meningslöst inlägg på sin blogg.
”Mange var här idag och nu tror jag att det håller på att bli allvar mellan oss *Fniss!” Han tog med sig Kevin ut till fotbollsplanen. Gud va härligt det är med killar som gillar barn! Jag tror att jag ska bjuda på tacos och Molly-Cola när de kommer tillbaka!”

Ja, vi får väl se hur det går för Lenita och Mange. Sist jag besökte Lenitas blogg så hade hon länkat till Forex.
-”De verkar jättebra! Man kan låna femtiotusen kronor utan säkerhet! Gud va Mange skulle bli överraskad om det låg femtio loppor på köksbordet nästa gång han kommer hit! Gissa vad jag vill göra för dem?*Skratt!*”
Ja, Mange blir säkert förvånad, särskilt med tanke på vad han skrev i sitt sista inlägg.
”Fan asså, vicken jävla bra länk som Lenita hade lagt ut på sin blogg! Man kan låna femtio papp utan säkerhet! Ja har länge velat ha en sådan där häftig tribal som Hamid har på ryggen. Å så den där ascoola legshapern som de har borta på Team Sportia. Den har ja spanat på länge!”
Ja, som sagt var. De förtjänar varandra.
Livet går vidare, allt är som det alltid har varit förutom att nu träffas inte stadens White trash på den lokala slaskpizzerian eller Harrys. Nu bloggar de istället. De träffas över nätet, planerar sina framtida liv tillsammans och förökar sig värre än dvärgkaniner. Det bådar inte bra.
Idag, hundratusen ung mammabloggar.
Imorgon? Tanken svindlar.

35 kommentarer:

Anonym sa...

he he klockrent. Precis så är det!

kzmonova sa...

Det här satt som en smäck, på pricken!!

AnnaLena sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Johannes Almborg sa...

I gammal hederlig anda så skriver GH om det vi alla älskar att hata. Är det underligt att man blir en pessimist inför framtiden?

Angelica sa...

Haha, fan vad klockrent! Jag hatar dessa mammabloggar, speciellt de när flickungen knappt gått ur grundskolan än. Fattar inte vad någon skulle ha för intresse att läsa om en 15 årig morsa med sin unge som självklart har wt-namn som thindrah eller cewinh. Man blir ju bara deprimerad!

En sån brud kommenterade ett inlägg i min blogg och skrev nån länk och orden "Hej! Om du blir gratis medlem här så får jag pengar, som jag behöver för att köpa Noahh/cewin/Gregohry en ny vagn".
Jag svarade "Jag skulle kunna skicka ett packet kondomer istället, men det är tydligen lite försent för det". Fan vad sur hon blev.

Anonym sa...

Jag rekommenderar att du också skriver lite om dessa sexbloggar. Det är personer, oftast par som bloggar om sitt sexliv. Helt meningslöst svammel vars enda syfte är att få fler träffar. Kolla på t.ex. Metrobloggen.

Gammal Blöjrockare sa...

Klockren som vanligt.
Blir mer och mer övertygad om att leva som ungkarl när man läser dina texter....

Anonym sa...

Du verkar inte ha förstått att de flesta mammor inte bloggar för att "underhålla" andra, utan för att skiva upp sitt eget barns utveckling och för att barnet i framtiden skall få läsa bloggen.


/"ung" ensamstående mamma.
Och självförsörjande.
Tji fick du! KJAAAMIZ.

Gutegirl sa...

Har du kollat in sidan www.brollopstorget.se någon gång? Det är helt sanslöst.

Gutegirl sa...

@anonym; GUd vad din unge kommer hata dig i framtiden för att du la ut bilder på ungens första pottsittning på nätet. Hur cool är det när man är 14? Och vad ska du skriva om din lille Kevin/TIndra/Engla/Neo i din blogg när denne börjat boffa tändargas och dricka folköl utanför din lokala konsumbutik på fredagkvällarna? Det är ju också en del att av din lille plutts utveckling. Lova att du tar en bild på din unges första fyllespya och lägger ut på bloggen snälla!!

Hm sa...

Hysteriskt kul!!!

Cecilia sa...

*haha* hu vad bra skrivet:-D,vad tänker alla dessa WT-mammor när de vräker ut sitt privatliv på nätet,oftast dessutom totalt ointressant?Bilder på dagens inköp av barnkläder?KLockrent inlägg.

Cecilia sa...

Anonym:tror du ungarna kommer uppskatta att deras mammor vräkte ut dem till allmän beskådan med bilder på deras potträning och bilder på plastpappa nummer 2:s tatueringar?Det går faktiskt utmärkt att göra som man gjorde förr,skriva i en vanlig anteckningsbok.

Putten (fb) sa...

Hahahaha du kan fan konsten att återspegla verkligheten på ett jävligt komiskt sätt!! Inte en enda gång utan att jag får sitta dubbelvikt av gapflabb

Per sa...

Otroligt bra skrivit! Stämmer på pricken. Dessa Mangar och Lenitor förtjänar dock varandra.

johan sa...

Spot on! Det som jag ser det som allra värst är alla jävla kommentarer i deras bloggar.

-Nu har albin gått på toa, alldeles själv skriver Lenita i ett inlägg klockan 13.13.

Klockan 13.30 har 230 white-trashbrudar och konstigt folk som bor under stenar skrivit kommentarer på hundratals tecken om hur kul det var, hur kul det är att se fram mot att deras egna ungar kanske kommer att göra samma sak om nåt år eller så.....

Anonym sa...

Det där var en välbehövlig käftsmäll rakt upp i den mer patetiska sidan av bloggosfären.

Alltså...Detaljerna i dina texter. De är så väl förankrade i verkligheten och så 100% perfekt komiska att du tamejfan får mig att hysa en smula hopp om mänsklighetens överlevnad.

Anonym sa...

Som vanligt en välskriven, träffsäker och underhållande text av bloggvärldens för närvarande bästa skribent.
Jag är för övrigt imponerad av mängden inlägg som du lägger ut, hur klarar du av att leverera så långa och välskrivna inlägg med så täta mellanrum?

Anonym sa...

Keep on bloggin!!

Som alltid träffsäkra inlägg..

Du är motsatsen till alla "Blondinbella" bloggar :-))


//Plutten

Galan kocken sa...

"Mina barn, andras ungar!"
He he..

Vad skönt! nu slipper jag skriva om alla dessa "unga mammor"!
(som snart kommer bli, "unga mormor"). Ha ha ha...

en sån där "ung mamma" sa...

Värd läsning, absolut!
Men hur kommer det sig att unga mammor enligt de flesta är ensamstående, och lever på bidrag? Är det så att de allra flesta är det/gör det?
Jag är iallafall tillsammans med Luddes ( Ludde - Ludvig, mer hundnamn än white trash ) pappa och bannemig försörjer vi oss själva! Eller ja, pappan tjänar 20 och jag 3 än så länge, men visst.
Dock är jag inte så jäkla ung heller, för tusan snart 20 ;)

Malin sa...

Bra skrivet!
När du är igång så får du inte glömma bort alla fjortis-bloggar som det inte heller är någon brist på.

Millis sa...

Fantastiskt bra skrivet.
Och det är ju helt sant. Har läst en mammablogg och det kommer inte att upprepas
trodde nästan det var en parodi!!

Anonym sa...

Kan inte så mycket mer än hålla med samtidigt som jag skrattar lite åt Malins inlägg som kände sig träffad. En mindre bloggare, en mer lyckligare värld...

IAF, till dig Hårdrockare, du skriver bra och roande. Ett tips från mig, är att hålla det hela med samma substans men kortare. Dina utspel är för långa och du tappar läsare. Dock tycker jag du själv förtjänar en plats Metro, så att man har något mer än att skratta åt än Elvis. (jegdl)

Anonym sa...

Svar till "ung" ensamstående mamma:
Om man nu gör så som du säger, att blogga för att man hade tänkt visa upp sin skitunge hur jävla patetisk och uppmärksamhetstörstande man var som tonårsmorsa, så bör man inte blogga via en onlinetjänst då sånt kommer raderas efter hand. Då har man inte riktigt fattat hur internet fungerar. Därmed faller ditt argument. Sug kuk och ha det fint!

//Isterband @ Flashback

Shirouz sa...

A+
Mycket roande, mycket träffsäkert :)

Anonym sa...

Joru din gamle hårdrunkare. Några fler inlägg som berör på det här sättet så har du nog snart läsare nog för att börja sälja annonser och tjäna grova pengar på ditt bloggande.

F.ö så håller jag med om allt i ditt inlägg.

/JW

Anonym sa...

Jag kom att tänka på min äldre bror (som jag har väldigt lite kontakt med) när jag läste följande rader:

"Brudgummen ler också men om man tittar efter riktigt noga så ser man något skitnödigt över brudgummen. Han ser tillgjord ut. Det är inte äkta. Det ser ut som om han innerst inne undrar över hur han har hamnat i denna situation."

"Det är nu mannen måste välja. Ska han offra sig? Ska han gå med på ett fånigt och dyrt spektakel bara för att få behålla sin kvinna eller ska han skita i alltihop och hoppas att han träffar en ny kvinna utan sådana fåniga idéer?
Men vem vet om han kommer att träffa någon ny kvinna? Flinten har börjat breda ut sig oroväckande mycket och inte fan hängde ballarna sådär långt ned för bara något år sedan?
Så därför tar mannen det säkra före det osäkra och friar till sin kvinna, han talar om för henne att hon är kvinnan i hans liv trots att han fortfarande inte är riktigt säker på vad hon heter. "

Han gifte sig av allt att döma på grund av den där ensamhetsångesten du nämner. Det blev ett svindyrt sagobröllop på lilla blivande fruns initiativ så klart, och nu sitter han där några år senare i dyra villan (lån) med vrålande ungar, skulder upp över öronen, halvförvildade husdjur och en fru som verkar mer intresserad av att gå ut och roa sig med sina väninnor. Det är bara en tidsfråga...

Tack och lov att man har vett att förbli obunden ungkarl.

Förresten: "Molly-Cola".
Lysande sinne för WT-detaljer, GH!

Emelie sa...

Tur att det inte är lag på att läsa alla bloggar man ramlar in på. Du hatar säkert min. Aja, tänkte bara skriva att alla unga föräldrar är inte ensamstående, jag lever tillsammans med min son pappa! :) Ha de

Anonym sa...

Det är då betydligt roligare och läsa "Unga mammors blogg" en en blogg som bara klankar ner och kritiserar alla andras liv och bloggar. du måste vara himla stolt över dig själv.

Anonym sa...

Klockrent, allt stämmer.
Otroligt när man tänker efter att mänskligheten ännu inte sprängt hela jorden i småbitar.

Natta sa...

Förstår att du inte har några barn iaf. Om du hatar dessa bloggar så mycket är det väl bara att låta bli att läsa dem? det är väl inte så jävla svårt? Och sen om att man ska komma på någpt "unikt" att blogga om, ska man hitta på ett liv o blogga om, om man nu är en ung mamma? Är man det så vill man ju skriva om det. idiot.

Anonym sa...

Tror aldrig jag blivit så förbannad som när jag läste din insändare i beckas blogg...

Är du 12 år själv då har du några år på dig att växa upp.

Förslagsvis gå till baka och läs hennes inlägg. Det här är en mycket klok och vis 17 årig tjej som visar att hon står stadigt på jorden. Tack och lov finns det fler med gott hjärta i sig än ditt med ont hjärta. Sök hjälp innan det är för sent du skattebetalare

Åsa sa...

Haha, det var det mest patetiska jag har läst i hela mitt liv. För det första, om det är du på bilden så ska du nog sluta snacka om white trash, för du ser ju verkligenut som urtypen av en sådan!För det andra, du behöver nog inte oroa dig så mycket för alla dessa bröllop, det kommer aldrig hända dig, jag lovar... För det tredje, jag har inga barn, jag planerar inget bröllop, men jag tycker om att läsa dessa bloggar, även om personer jag inte känner och uppenbarligen är jag inte ensam. Om de nu stör dig så fruktansvärt är det väl bara att skita i att läsa dem??? Nä, fy fan vad töntigt! Hoppas att du och dina fördommar får ett trevligt litet ensamt liv ihop...

Bröllopsbloggen sa...

Trors att jag både har en mamma och en bröllopsblogg kunde jag inte göra annat än att skratta till lite åt ditt inlägg..är väldigt sant de du skriver men de finns ju dom som gillar sådana bloggar med smaken är som baken.
ja gillar de du sa och kan skratta åt det samtidigt som jag kan tycka att du dömmer å drar alla över en kant....

ja har ju inte direkt den typiska mamma eller bröllopsbloggen då de har lite udda utgång (anser jag iafall)

www.misstessan82.blogg.se
www.brollopsbloggen.webblogg.se