måndag 19 januari 2009

Axel Olsson och Olle - Del 3.

Forts från föregående inlägg...

Axel går ut på gårdplanen och ropar på katten.
-"OLLE! Kom hit!"
Olle kommer genast rusande och hoppar in i baksätet när Axel öppnar dörren på bilen. Förutom att Olle är en lydig katt som alltid kommer när man ropar så är han även van vid att följa med Axel ut på bilturer lite då och då.
Förra sommaren kände sig Axel riktigt äventyrslusten och bestämde sig för att ta ut svängarna ordentligt, han körde ned till Uddevalla och Bohuslän så att Olle skulle få se kusten och få käka lite färska räkor. Räkor är något som Olle uppskattar till fullo men som dessvärre ger honom svår ränndreta. Axel köpte flera strutar med ångande färska räkor och Olle satte i sig alltihop. Axel äter inte räkor, förutom att han tycker att de smakar tvål så känns det lite fjolligt att sitta och skala de där små rosa insekterna. Hade det inte varit för Olle så hade han aldrig köpt räkorna eftersom han inte gillar att köra ned pengar i halsen på de där jävla inavlade fiskarna som bara guppar omkring ute bland vågorna i sina förbannade båtar och solar och latar sig dagarna i ända. Hederligt kroppsarbete är något som aldrig har stått högt i kurs bland bohuslänningarna, det hade han ju hört.
På hemvägen bestämde sig Olle för att börja impregnera Impalans originalklädsel med både diarré och uppstötningar vilket framkallade ett av de värsta raseriutbrotten på länge hos Axel. Han stannade bilen mitt på landsvägen och sprang ut på en åker och började slänga stenar och jordkokor runt sig samtidigt som han grät av ilska. Bilar for förbi och tutade, förarna pekade finger och skrattade.
-"Ha! Ha! Är det inte den där tokiga Axel Olsson från Flatåker?"
-"Titta på honom! Vilken dåre! Ha! Ha!"

Ilskan lägger sig så småningom och Axel tar istället fram dunken från bagagen och började dricka.
När han äntligen kommer hem framåt kvällningen i ett rent sinnesjukt berusat tillstånd så raglar han in i ladugården och backar ut stora skördetröskan. Här ska jävlar i mig skördas!
En halvtimma senare han han lyckats köra ned tröskan i den gamla ankdammen.
Ännu mer kostnader och jobb för Axel. Den där förbannade resan till kusten fick honom i obalans resten av sommaren. Lägg därtill Jonas lilla rendezvous i köket.
Alla dessa kostnader!
All denna dårskap!
Axel var ytterst nära att glida in i ett katatoniskt tillstånd vid blotta tanken på alla extrautgifter som skulle dyka upp innan sommaren var slut.
Men det var då det!
Nu var det en ny sommar och Axel var på väg till en kattuställningen som han skulle vinna. Undrar hur mycket pengar det skulle ge?

Axel kör in framför utställningslokalen och parkerar. Han tar sig en rejäl klunk utav spriten innan han sträcker sig efter Olle i baksätet. De andra kattägarna har tydligen sina katter i burar men det skiter Axel fullständigt i, han har minsann pli på sin katt och Olle skulle aldrig få för sig att smita.
Axel står i kön till ingången, framför honom står en spinkig fjant till karl (Bög?) som håller i en bur som innehåller en sådan där vulgär Birmakatt.
-"Det var en ful jävla katt du har!" Säger Axel till mannen med birmakatten.
-"Min Olle här skulle göra slarvsylta av honom med en gång!"
Mannen vänder sig om och tittar med avsmak på Axel. Mannen heter Roger, kommer från Örebro och är sannerligen inte van vid orakade bonnläppar i träskor som stinker gammal men väl underhållen fylla och som av någon anledning uppträder hotfullt.
-"Det är en hona och hon heter Schatzi och har vunnit många priser. Var snäll och håll din katt borta från min bur."
Olle är en hankatt med mycket stark fortplantningsinstinkt och kände direkt på doften att det var en hona, en hona som var mitt uppe i en löpperiod! Olle lyckas krångla sig halvvägs ur Axels famn, sträcker in ena tassen i buren och griper efter en jamande Schatzi.
-"Men vad i helv... Olle!" Ryter Axel.
-"Vad fan är det med dig? Inte är du väl intresserad av en sådan där jävla snobbkatt?"
Axel håller om Olle extra hårt och backar flera meter från mannen med birmakatten eftersom han mycket väl kan bära på bögbaciller.

Axel kliver uppför trappan till ingången och ska precis till att kliva in när en man stoppar honom. -"Biljetten tack!"
-"Biljett? Vadå för jävla biljett?"

Undrar Axel.
-"Den du fick när du betalade anmälningsavgiften så klart!"
-"Jag har inte... Öh... Den har jag tappat. Flytta på dig nu så jag kommer in innan jag blir förbannad!"

-"Ledsen, jag kan inte släppa in någon utan biljett."
Mannen ställer sig med armarna i kors framför dörren och förbereder sig på bråk. Han brukar tjäna lite extrapengar på att vara ordningsvakt på lördagskvällarnas danstillställningar och är van vid att tampas med både fulla raggare och ännu mer berusade karlar från fabriken som alltid firar skiftavgången med att supa skallen i bitar och puckla på varandra så tänderna ryker allteftersom nivån i flaskorna sjunker.
-"Men va fan... Jag säger ju att jag har tappat biljetten!"
All sprit som Axel har druckit gör sig påminnd och han vinglar till lite, tar ett snedsteg, trampar ur träskorna och ramlar baklänges. Olle passar på och sliter sig ur Axel grepp, tar ut riktningen mot dörren och slinker mellan vaktens ben.
Inne i den stora salen har folk tagit ut sina katter från burarna och matar och borstar dem. Det gäller att få dem så vackra som möjligt inför kommande bedömning och betygsättning. Många av katterna är honor.
Rena paradiset öppnar sig för Olle när han kommer infarande i den stora salen.
Han kastar sig genast över den lilla birmakatten Schatzi som är den första kattdamen som kommer i hans väg, han genomför sin akt blixtsnabbt så som bara katter kan och springer genast mot nästa kisse som dessvärre visar sig vara en hane. Fullt kattslagsmål utbryter, burar åker i golvet, bord välter och fler katter slipper ur sina tillfälliga små fängelser. Siameskatter, rexkatter, burmakatter och abessinier ömsom ryker ihop och ömsom parar sig. Det är kärleksmöten över rasgränserna och slagsmål mellan både gamla och unga hankatter som alla vill vara ensamma herrar på täppan bland alla honkatterna. Olle har fullt upp med att både jaga hankatter på flykten och para sig med så många honor han kommer åt.
Kattägarna grips av panik, kvinnor skriker i högan sky över sina små ögonstenar som nu hänger sig åt något som de tidigare bara har kunnat känna doften av och karlarna springer omkring och försöker fånga sina prisbelönta turkiska angorakatter, ragdolls och sibiriska skogskatter.

Ute på parkeringen sitter Axel bakom ratten på sin Impala och dricker ur en petflaska med sprit och röker. Helt omedveten om Olles eskapader inne i kattutställningslokalen. Han är dock inte orolig för Olle, han kommer alltid tillbaka till Axel och mycket riktigt, en stund senare ser han ett grått streck komma farande över parkeringen mot Axel och bilen.
-"Där är du ju!"
Säger Axel till Olle och klappar honom över ryggen. Olle spinner och svansen pekar stolt uppåt.
-"Nu skiter vi i de där jävla snobbarna, nu åker vi hem. Det här är inget för oss!"
Drygt två månader senare föds det siameskatter med anmärkningsvärt stora ballar uppe i Karlstad, i Örebro föder en Birma två gråa ungar som visar på en förvånansvärt tidig och väl utvecklad parningsdrift redan efter några månader och i Trollhättan så nedkommer en rexkatt med två grålockiga ungar som redan efter bara några veckor höjer mattes kattmatskonto med flera hundralappar i veckan.
Liksom sin husse har Olle ett antal oäkta ungar ute på bygden och mer är att vänta.

Jovisst, Axel har även han varit och lättat ballarna ute på bygden i sin ungdom och förvånansvärt nog så var det faktiskt en ung flicka som en gång lyfte på kjolen och gav efter för Axels enträgna uppvaktning, men det är en historia som jag kanske lägger ut senare...

13 kommentarer:

Farbror Leif sa...

Hahaha, det där var fanimig det mest underhållande jag läst på länge. En dos GH på måndagen gör att jobbveckan känns lättare.
Kepp up.

Anonym sa...

Underbar historia om Axel!

Anonym sa...

Det är helt underbart, man misstänkte ju faktiskt vad som skulle hända. Men det är helt otroligt, skrattade mig harmynt!

Håller med tidigare kommentar, en dos GH på måndagen gör livet lekande lätt!

/Hängiven Läsare.

Anonym sa...

Så ska det se ut, GH. Hoppas att fortsättningen kommer lika fort som "Del 3" gjorde!

/E-M

Anonym sa...

Som vanligt helt underbart att läsa dina små berättelser :D. Snart får du faktiskt släppa ett verk med alla dina historier så man stolt kan kolla i bokhyllan när man är uttråkad och vill ha något roligt att läsa. Där står den ju, GammalHårdrockares samlade verk :)

Anonym sa...

Ho ho. Vart faaan får du allt ifrån. Har inte skrattat så på länge. Keep it up.....

Anonym sa...

Sluta med repriserna!
Du är som en TV-kanal i Juli med alla dessa omtuggningar av gamla Axel-berättelser.
Fram med lite ny frisk Axel tack.
Alternativt så kan du ju fortsätta att beskriva Rex och Rolands vidare öden, det var roligt att läsa.

/JW

Uy sa...

Håller med JW! Vi som är medlemmar på "Meduzaland" har redan läst de gamla berättelserna om Axel. Det skulle nog vara på sin plats med ett nytt avsnitt, för jag vill vet hur det går, om Axel lyckas få "Tupperwarekärringens" dotter på kroken eller inte...

Anonym sa...

Denna berättelse kom jag inte ihåg, kanske var före min tid på Meduzaland? Eller så har jag bara missat den.

Hur som helst... fortsätt med Axel, GH!

Rex sa...

Rex och Roland ville JW läsa om.....jag har en arbetskamrat av yngre årsmodell som låter sig underhållas här.

En dag frågade han mig,faktiskt aningen storögt: Du,bor du granne med en Polis? :-) Jag svarade att,ja det gör jag och väntade på nån slags följdfråga,men det kom ingen,undrar just vad han tänker :-)

KH sa...

Fantastiskt välskrivet och roligt! Ser verkligen framemot att läsa om resten av Axels liv!

Anonym sa...

Du har faktiskt helt rätt i att historierna inte är så bra.

Men jag är ju ingen fitta, så jag ska inte klaga så hårt.

Jag kom på när jag läste ett annat alster tidigare att du är en arbetarförfattare, saknar bildning och skriver så folk förstår.

Du är helt enkelt en moberg, eller en söderberg. keep up the good fight.

ospray sa...

Ha ha ja han är en sorglig figur axel men ack så roligt och underhållande...alltid skrattfest här på din blogg !!!