onsdag 18 februari 2009

Rex och Roland. Goda grannar för alltid - Del 4.

Fortsättning från:
http://gammalhardrockare.blogspot.com/2009/02/rex-och-roland-goda-granna-for-alltid.html
http://gammalhardrockare.blogspot.com/2009/02/rex-och-roland-goda-grannar-for-alltid.html
http://gammalhardrockare.blogspot.com/2009/02/rex-roland-goda-grannar-som-alltid-del.html

Kajsa går ut och ställer sig på gatan. Hon vet inte vart hon ska gå. Hon känner inte till Mellerud. Kajsa är sur. Hon hade sett fram emot en trevlig helg och så blev det så här. Vad skulle hon nu göra?
Kajsa är inte bara sur, hon måste även erkänna – skam till sägandes – att hon är upphetsad. Hon kan inte hjälpa det men det lilla hon såg av Rolands idiotiska film hade hetsat upp henne. Det var den där jävla Mikes stora kuk. Fanns det verkligen män med så stora kukar? Helt fantastiskt! Någon sådan skulle hon gärna vilja träffa.
Tanken fick henne att skämmas men så var det. Kajsa längtade efter att bli rejält påsatt. Av en man med Mikes utrustning. Så spännande! Så upphetsande!
Roland var en tönt så honom tänkte hon inte ge sig till. Glöm det!
Hon såg att det lyste inne hos grannen. Rex eller vad han nu hette? Roland hatade honom, mer än så visste hon inte om Rolands granne.
Var han gift?
Hade han barn?
Hade han stor kuk?
Hon tittade mot Rex villa. Det såg tomt ut. Inga barn som sprang omkring och om hon flyttade blicken mot det stora vardagsrumsfönstret så kunde hon se silhuetten av Rex. Det såg ut som om han satt vid sin dator. Tydligen så var han ensam.
Undrar om han kanske är sugen på lite sällskap? Tänkte Kajsa.

Rex sitter vid datorn och har loggat in på sin favoritsida, ”Alone, wet and dripping.” En sida som tillhandahåller tusentals bilder på unga, masturberande kvinnor. Unga kvinnor som ser ut att bara ligga och vänta på en man.
En riktig man.
-”En man som mig!”
Sluddrar Rex för sig själv. Han är full. Mycket full. Han sitter med musen i ena handen och ett dricksglas fyllt till bredden med sprit i den andra. Han stirrar stint in i skärmen och försöker att fokusera blicken. Det är inte lätt.
Rex sitter ensam och super och porrsurfar. Hannah är hos sina släktingar i Göteborg. Det känns bra. Bättre än så kan det inte bli egentligen. Rex hade en gång i tiden andra planer för framtiden men så blev det som det blev och det fick han väl vara nöjd med trots allt. Men ändå…
För femton år sedan så hade han levt en ansvarslös tillvaro med mycket sprit, runk och långa mysiga sjukskrivningsperioder.
Men så träffade han Hannah.
Det var trevligt. Han planerade en bekväm framtid tillsammans med henne. De skulle kunna dela på de redan blygsamma utgifterna. Det betydde att Rex skulle kunna arbeta ännu mindre än han redan gjorde.
Så blev det inte.
Hannah började genast planera för giftermål, barn och husköp. Hannah hade alltid ansett att livets mening var att skaffa många barn och bo i en fin villa. Familjeliv var något naturligt och självklart för henne.
Hon var inte riktigt klok.
Men det brukar alltid bli som kvinnorna vill så nu satt Rex där i sin stora villa med en massa ungar och skulder. Att leva dagdrivarliv var inte längre att tänka på. Barn och villa kostar pengar så nu var han tvungen att jobba varenda dag på den där jävla dörrfabriken.
För inte så länge sedan så fick Rex virus i datorn. En myckenhet av porrsurfande kan få sådana konsekvenser. Först så började det gå segt och ryckigt och efter ett tag så nöp hela datorn ihop. Det gick inte att ta sig någonstans. Det var tvärstopp.
Så kändes Rex liv. Han hade fått virus i tillvaron. Han tog sig inte någonstans längre. Det stod helt still. Och så den där jävla Roland på alltihop. Varför kunde han inte ha fått en trevlig granne istället? En granne som han kunde ha kul med. En granne som han hade kunnat skolka från jobbet tillsammans med.
-”Nu går jag till jobbet. Hej då!”
Skulle han säga till Hannah varje morgon. Jobbet i helvete heller! Istället så skulle Rex och hans trevliga granne smyga iväg till någon skogsbacke och sitta där och smygröka, bläddra i porrtidningar och snacka skit. Precis som när han var sexton år.
Men nu så satt han här ensam en fredagskväll och söp, porrsurfade och hade ett jobb som han var piskad att gå till fem dagar i veckan. Fyrtiotvå år gammal. Inte sexton längre. Varför kunde det inte hända något i hans liv?
-”Jag behöver ett glas!”
Sluddrade Rex, reste sig upp, ramlade baklänges och fick det fulla glaset med sprit som han hade glömt bort att han hade i handen över hela ansiktet. Han fick hembränt i ögonen. Det sved något fruktansvärt och gjorde honom helt förblindad.
Just då ringde det på hans dörr.

Kajsa hade bestämt sig, hon ringde på hos Rex. Han verkade ensam och det var ju hon också. Hon ville helt enkelt känna lite mänsklig värme, och var det som så att Rex skulle vara intresserad av lite mer så… Ok då! Det var ju så länge sedan för hennes del och vem visste, kanske var Rex välutrustad?
Rex hörde att det ringde på dörren. Han var helt förblindad av den starka, hembrända spriten som han hade fått i ögonen. Han såg förbanne mig ingenting. Full som en jävla idiot var han också.
Inte värre än vanligt i och för sig, det var synen, eller bristen på syn som var problemet. Han vacklade fram, välte ett telefonbord och rev ned tavlor under sin framfart mot dörren. Rex gick med armarna rakt ut som Frankensteins monster. Helfull och blind som en fladdermus.
Kajsa hörde hur det small och brakade där inne i huset och undrade vad det var frågan om.
Rex fattade absolut ingenting. En dörrklocka ringde. Var det han som ringde på hos någon?
Vem?
Hade han kommit hem och glömt nycklarna?
-”Öppna!” Vrålade Rex. -”Det är bara jag!”
Skrek han och började hamra med knytnävarna på dörren. För säkerhets skull så stampade han med båda fötterna i golvet. Om det nu skulle vara som så att han hade trampat i någon rabatt och var jordig om skorna. Sådant hade hänt förr.
Kajsa fattade ingenting. Vad menade karln? Hon blev skärrad och kände att det kanske inte var en så god idé att hälsa på Rex. Var han galen? Fanns det kanske någon substans i Rolands avståndstagande mot sin granne?
Kajsa bestämde sig för att gå tillbaka. Hon vände, gick nedför trappan igen och bort mot Rolands hus.

Fortsättning följer...

4 kommentarer:

Uy sa...

Underbart! Jag kan knappt vänta på fortsättningen! :)

Ela sa...

Jag har inte alltid gillat rex och roland men nu MÅSTE jag ha mera! fortsättning nu!!!

Sebastian sa...

Underbart! Alla delarna. Mera!

Andvare sa...

Grymt kul läsning, mer Rex och Roland =)